loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim 'elle' kazılacak

Taksim 'elle' kazılacak
Tarih: 28.02.2013 - 11:27
Kategori: Şehir

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Taksim'deki inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi yapının arkeolog denetiminde elle kazılmasını istedi...

Taksim tünel inşaatında önceki günlerde ortaya çıkan tarihi yapıyla ilgili İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, kararını dün verdi. Kurul, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından elle kazılarak eserin ortaya çıkarılmasını istedi. Bu süre içinde kültür varlığının bulunduğu alanda inşaat faaliyetlerinin durdurulması kararını veren Kurul, diğer alanlarda ise çalışmaların devam edebileceğine hükmetti.

Şimdi ne olacak?

İstanbul Arkeoloji Müzesi önce tarihi yapının üzerindeki asfalt tabakayı iş makinesiyle ile sökecek, daha sonra el yordamıyla yapının etrafı temizlenecek. Yapı ortaya çıkarıldıktan sonra yolun altına doğru devam ediyorsa inşaat şantiyesi boyunca kazılacak. Arkeologlar işçilerin yardımıyla yaptıkları bilimsel kazılar sonucunda bir rapor hazırlayarak 2. No’lu Koruma Kurulu’na sunacak. Kurul buna göre yapının yerinde korunması ya da arkeologların denetiminde kaldırılarak açığa çıkarılmasına karar verebilecek. Yetkililer çalışmaların tünel inşaatı projesinin uzamasına yol açmayacağını belirtiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları