loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim'de polisten gazlı müdahale!

Taksim'de polisten gazlı müdahale!
Tarih: 11.06.2013 - 23:37
Kategori: Gündem

Binlerce kişinin bulunduğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı.

Taksim Meydanı'nda polis eylemcilere şenlik havası olan bir ortamda saat 20:15 saatlerinde gazlı müdahalede bulundu. Ortalık bir anda karıştı... Çok şiddetli müdahaleye başlayan polisler alana şiddetli gaz atmaya devam ediyor...

Gazi parkına da hedef gözetmeksizin gaz atıldı bir çok çadır tutuştu... Çok sayıda insanın gezi parkında olmasından dolayı kısa süreli bir panik yaşandı...

Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunduğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti. Bir anda biber gazlarını sıkan polisi grubu dağıtmaya başladı. TOMA'larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli'ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı'nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahael sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu.

'Taksim'e müdahale böyle başladı!'

VALİ: SADE HALKIMIZ ALANI TERK ETSİN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından Taksim'deki müdahaleyle ilgili mesajlar yayınladı. Vali Mutlu, "Marjinal grupların Atatürk K.M'inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız" dedi.

TAKSİM’DEKİ AKŞAM MÜDAHALESİ: 5 KİŞİ HASTANEYE GETİRİLDİ

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 5 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı 4 kişinin ise biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü. Ambulansla getirilen bir kişiye ise gaz maskesi takıldığı görüldü.

TAKSİM ALEV ALEV

Taksim Meydanı’nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti. Bir anda biber gazlarını sıkan polsi grubu dağıtmaya başladı. TOMA’larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli’ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı’nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahael sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu.

Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM’ye döndü. Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı’na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları