loading
close
SON DAKİKALAR

Talabani'nin tedavisi için Almanya'dan ekip geldi

Talabani'nin tedavisi için Almanya'dan ekip geldi
Tarih: 19.12.2012 - 16:11
Kategori: Dünya

Bağdat'ta önceki akşam hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili doktorlarından açıklama var...

Bağdat'ta önceki akşam hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili doktorlarından açıklama var. Açıklamaya göre, Talabani'nin durumunun iyiye gittiğine dair işaretler var. Öte yandan, tedavi için Almanya'dan bir sağlık ekibinin Irak'a geldiği açıklandı.

Talabani'nin tedavi gördüğü tıp merkezinden yapılan açıklamada, Talabani'nin hayati fonksiyonlarının yerinde olduğu belirtildi. Doktorları, Talabani'nin sağlık durumunda 24 saatte olumsuz bir durum yaşanmadığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı önceki gece felç geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.

Celal Talabani'nin tedavisine Bağdat'ta mı devam edileceği, yoksa başka bir ülkeye mi sevk edileceği tartışılırken, Iraklı Kürt milletvekili Mahmud Osman, Talabani'yi tedavi etmek için Almanya'dan bir sağlık ekibinin Irak'a geldiğini söyledi. Osman, Talabani'nin "bugün dünden daha iyi durumda olduğunu" belirtti.

Mahmud Osman, 79 yaşındaki Talabani'nin, ileri tedavi için Almanya'ya götürülebileceğini de sözlerine ekledi.

Irak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Irak'ın Kürt Cumhurbaşkanı, son dönemde Bağdat'taki merkezi hükümet ve Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki gerilimi çözmek amacıyla devreye girmişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları