Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya bakanlıkta yaşanan kadrolaşma, ve uzmanlık, mesleki deneyimi gerektiren görevlere yapılan siyasi atamaları sordu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;
“AKP hükümetleri döneminde, kamu kurumlarında yaşanan kadrolaşma, uzmanlık ve mesleki deneyimi gerektiren görevlere siyasi atamaların yapılması, hakkaniyetle bağdaşmadığı gibi, kamu yönetiminde verimliliği de düşürmektedir. Müşavir sayısındaki artışa paralel olarak özel kalemdeki personel giderleri kaleminde de ciddi artışlar yaşanmıştı.
Konuyla ilgili olarak;
1- 2002 -2012 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı istisnayı kadrolara başta özel kalem müdürü olmak üzere Bakanlık müşaviri ve Basın ve halkla ilişkiler müşaviri ataması yapılan kişi sayısı kaçtır?
2- Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve Basın ve halkla ilişkiler müşavirlerinin aktif olanlarının sayısı kaçtır? İşe gelmeyerek maaş alanların sayısı kaçtır?
3- Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve Basın ve halkla ilişkiler müşavirlerine makam aracı ve ücretsiz GSM hattı, tahsis edilmiş midir? Tahsis edilmiş ise Bakanlık bütçesine getirdiği yük ne kadardır?
4- Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve Basın ve halkla ilişkiler müşavirlerine lojman tahsis edilmiş midir?
5- 2002–2012 tarihleri arasında İstisnayı kadrolara ataması yapılan ve daha sonra başka kurumlara nakil yoluyla atananların sayısı kaçtır? İsimlere nelerdir?
6- 2002-2012 tarihleri arasında görevde alınanların sayısı kaçtır? İdari mahkemelerce görevine dönenlerin sayısı kaçtır?
7- Göreve iade edilmeyen kişilere tazminat ödendim? Ödenen kişi sayısı ve toplam tutarı nedir?
8- Ataması yapılanlar arasında bakanların milletvekillerin ve AKP üst düzey yöneticilerinin yakınları var mıdır?
9- Kimlerin yakınları atanmıştır? İsimlere nelerdir?”