loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu Başbakan'a ''çocuk işçileri'' sordu

Tanrıkulu Başbakan'a ''çocuk işçileri'' sordu
Tarih: 26.10.2013 - 15:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de yoksulluk yüzünden çalışmak ve ailelerine bakmak zorunda olan çocuk çalışanların sayısını Başbakana sordu...

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de yoksulluk yüzünden çalışmak ve ailelerine bakmak zorunda olan çocuk çalışanların sayısını Başbakana sordu. Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

24 Ekim 2013 tarihli Milliyet Gazetesinde yayınlanan haberle Diyarbakır’da yatalak olan annesine bakmak için okul yerine çalışmak zorunda kalan 9 yaşındaki çocuğun yürekleri burkan yaşam mücadelesi kamuoyuna aktarılmıştır. Küçük yaşında sokaklarda çöplükte topladıklarını satarak para kazanan E.B, geçen yıl babasının vefat ettiğini ve kendisinden başka kardeşi olmadığı için yatalak annesine bakmak zorunda kaldığını söylemiştir. Annesine bakmak için çöp topladığından okula gidemediğini de belirten E.B, “Annem evde yatalak yatıyor. Ben okula gitseydim annem şimdi ölmüştü. Babam hastalıktan öldü evde ben ve annem kaldık. Dışarıda topladıklarım ile günlük 5 ile 10 TL arasında kazancım oluyor. Bazı günler de hiç para kazanamıyorum” demiştir. Annesine bakmak için çöplerden topladıklarını çuvala dolduran E.B, kendinden büyük çuvalı taşırken adeta yükün altında ezilmektedir.

Bu bağlamda;

1-Türkiye’de çocuk yaştaki E.B.’lerin sayısı nedir?

2-Türkiye’de yoksulluk yüzünden ve annelerine bakmak zorunda oldukları için okula gidemeyen E.B. lerin sayısı nedir?

3-Çöp toplayarak yaşam mücadelesi veren çocukların sayısı nedir ?

4-24 Ekim 2013 tarihinde açılışı tarafınızdan yapılan Alışveriş Merkezine ve daha önce iktidarınız döneminde inşa edilen yüzlerce Alışveriş Merkezlerinden birine E.B. ve annesinin birlikte gidebilme, gidebilseler de birer bardak çay içebilme şansları ve olanakları nedir?

5-Çöp toplayarak annelerini yaşatma mücadelesi veren E.B.ve E.B.’ler iktidarınızın yetimlere, öksüzlere verdiği değeri mi göstermektedir?

6-9 yaşındaki çocukların günde 5 TL. kazanmaya mecbur bırakılmaları iktidarınızın, Sosyal Politikalardan ve Aile kavramından ne anladığını mı yansıtmaktadır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları