CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a çözüm sürecini sordu...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle barış süreciyle ilgili
soru önergesi hazırladı.
"Türkiye’de çatışmasızlık döneminin sonlanması ve siyasî, toplumsal barışın tesisi için atılması gereken somut adımlar var" diyen Tanrıkulu, gerek yasal düzlemde gerekse uygulamada gerçekleştirilmesi gereken düzenlemelerin, sürecin ilerleyip ilerlememesinde süreci önemli ölçüde belirleyeceğini söyleyerek, Türkiye toplumunun artık daha fazla zaman kaybetmek ve küçük hesaplarla belirlenmiş taktiksel hedeflerin peşinden sürüklenmek istemediğini söyledi.
Bu bağlamda Tanrıkulu hazırladığı önergede şu soruları sordu:
1-Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için hükümet olarak aldığınız tedbirler nelerdir?
2-Sorunun kalıcı çözümü için atılması gereken somut adımlar nelerdir? Bu adımları nasıl bir yöntemle atmayı düşünüyorsunuz?
3-Kürt sorununun çözümü konusunda yasal düzlemde yapmayı planladığınız yasal düzenlemeler nelerdir?
4-Yasadışı örgüt üyelerinin Türkiye dışına çıkışı hangi şartlarda gerçekleştirilecek? Bunun için yasal bir düzenleme yapılacak mı? Yapılmayacaksa, bu süreç nasıl bir yöntemle gerçekleştirilecek?"
Vişne Haber Ajansı