loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, Başbakan'ın polislere hangi emirleri verdiğini sordu

Tanrıkulu, Başbakan'ın polislere hangi emirleri verdiğini sordu
Tarih: 25.06.2013 - 17:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana Gezi Parkı eylemlerine müdahale eden polislere hangi emirleri verdiğini sordu...

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

Gezi Parkı protestoları kapsamında Ankara’da gerçekleştirilen gösteriler sırasında polis kurşunuyla vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün cenaze törenine bile müdahale edildi. Yurttaşların can güvenliğini korumakla mükellef kılınan kolluk güçlerinin, yurttaşların canına kastettiği bir ortamda, Sayın Başbakan, müdahale emrini bizzat kendisinin verdiğini Samsun’daki mitingi sırasında itiraf etti. Türk Tabipler Birliği’nin verilerine göre beş kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı olaylarda 11 kişi de atılan gaz fişekleri neticesinde gözünü kaybetti. Her türlü insan hakkının ayaklar altına alındığı söz konusu müdahaleler, toplumda infial yaratmış olmasına rağmen, Sayın Başbakan kutuplaştırıcı dilini ve kolluk güçlerini yurttaşlara zulmetmeye davet eden açıklamalarını sürdürmektedir. Öte yandan, Ethem Sarısülük’ün öldürülmesinden sorumlu tutulan polis memurunun serbest bırakılması, buna karşın anayasal haklarını kullanan yurttaşlara yönelik gözaltı ve tutuklama furyasının başlatılması, adalet sistemine yönelik güvensizliği had safhaya taşırmıştır. Yurttaşlar, Sarısülük’ün öldürülmesinin dahi cezasız bırakılması karşısında can güvenliğinden şüphe eder hale gelmiştir.

Bu bağlamda;

1-Polise müdahale emrini verdiğinizi açıkladınız. Söz konusu emirde, polisin göstericileri hedef alarak ateş etmesi de dâhil midir? Dolayısıyla Sarısülük’ün öldürülmesi emrini de siz mi verdiniz?

2-Her türlü insan hakkının ihlal edilebileceğini, çocuk-yaşlı demeden herkese gaz ve tazyikli su sıkılabileceği emrini de siz mi verdiniz?

3-Protestocuların üzerine, hedef gözeterek gaz fişeği atılması emrini de siz mi verdiniz?

4-Milletvekillerine de gaz sıkılması emrini siz mi verdiniz?

5-Protestocuların gözlerinin kör edilmesi, kafalarının kırılması emrini de siz mi verdiniz?

6-Evlerin, otellerin, hastanelerin, yaralıların tedavisi için oluşturulan seyyar revirlerin içine de gaz sıkılması emrini siz mi verdiniz?

7-Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memurunun serbest bırakılması için yargıya emir mi verdiniz?

8-Her türlü kanunu çiğneyerek müdahale eden kolluk güçlerinin korunup kollanması emrini siz mi verdiniz?

9-Protesto gösterilerine yönelik başka ne tür emirler verdiniz?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları