loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, Cemal Temizöz davası ile ilgili açıklama yaptı

Tanrıkulu, Cemal Temizöz davası ile ilgili açıklama yaptı
Tarih: 09.11.2013 - 13:28
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: ''Albay Cemal Temizöz Davasını ve benzeri davaları dikkatle takip ediyoruz'' dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir yazılı açıklama yaparak 1993-1995 yılları arasında yirmi sivilin öldürülmesi hakkında açılan davanın duruşmasının bugün yapılacağını hatırlattı ve adalet yerini bulana kadar davayı izlemeyi sürdürüceğini belirtti. Tanrıkulu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 14 Eylül 2009 tarihinde başlattığı soruşturma kapsamında, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekküle katılarak mensubu olmak, adam öldürmeye azmettirmek ve adam öldürmek” suçlarından 1993-1995 yılları arasında yirmi sivilin öldürülmesi hakkında açtığı davanın duruşması bugün (8 Kasım) görülmeye devam edilecek.

1993-95 yılları arasında Cizre İlçe Jandarma Bölük Komutanı olan Albay Cemal Temizöz ve diğer sanıklar hakkında sürdürülen dava, yargısız infaz ve işkencelerin hesabının sorulması açısından son derece önemlidir.

Geçmişle hesaplaşma adına da önemli olan bu ve benzeri davaları dikkatle takip ediyor, verilecek kararların tarihî önem arz ettiğini biliyoruz.

Yargısız infazların, faili meçhul cinayetlerin bir daha yaşanmaması için faillerin cezasız kalmaması gerektiğini unutmamalıyız.

Hâlâ yakınlarının kemiklerini bulmaya çalışan kayıp yakınlarının, cinayetlerin hesabının sorulması için hukukî mücadele verenlerin adalet yerini bulana kadar yanında olmayı ısrarla sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha beyan ediyoruz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları