loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu: “Dünya Sanat Günün Kutlu Olsun Fazıl Say!”

Tanrıkulu: “Dünya Sanat Günün  Kutlu Olsun Fazıl Say!”
Tarih: 16.04.2013 - 16:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu dünya çapında ülkemizi temsil eden piyano sanatçımız Fazıl Say’ın düşüncesi yüzünden hapis cezasına çarptırılması üzerine bir açıklama yaptı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu dünya çapında ülkemizi temsil eden piyano sanatçımız Fazıl Say’ın düşüncesi yüzünden hapis cezasına çarptırılması üzerine bir açıklama yaptı. “Dünya Sanat Günün Kutlu Olsun Fazıl Say!” diyen Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle:

“Sanatçımız Fazıl Say, dün itibariyle yüzyıllar öncesine ait bir cümle yüzünden, düşünceleri yüzünden 10 ay hapis cezasına mahkum edildi ve hükmün açıklanması ertelendi. Düşünceleri nedeniyle bugüne kadar tutsak edilen hiç kimsenin düşüncesi tutsak edilememiştir; edilemez. Gelinen noktada ise hükmün açıklanması ertelenerek, bir daha aynı türden bir suç işlerse; yani düşünürse ve bu düşüncesi birilerinin hoşuna gitmezse açıklanmayan hüküm infaz edilecek. İnsan hakları kapsamında kabul edilebilir hiçbir yanı olmayan bu kararın asıl muhakemesini vicdanlar ve tarih yapacaktır.

Diyorlar ki Fazıl Say sadece sanatını yapsın. Piyanosuyla Dünya çapında ülkemizi temsil etsin; o çalsın biz gururlanalım. Ama konuşmasın Fazıl Say, düşünmesin. Düşündüğünü söylemesin. Unutulmamalıdır ki, Fazıl Say ve niceleri ülkemizin en önemli, en büyük değerlerindendir ve gelecek nesillere aktaracağımız kültür mirasının önemli savunucularıdır. Bugün kültürümüze, sanatımıza, sanatçımıza kendilerini mahkeme salonlarında ifade etme mecburiyeti değil; sahnelerde kendini ifade etme özgürlüğü tanımamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Kültür Başkenti olmuş bir şehirde bütün sanatçılara, bütün sanatseverlere rağmen yok edilecek bir sanat tarihi varken sanata, sanatçıya, kültüre, düşünceye, özgürlüklere ve insanlığa bir saygı beklemek mümkün olmasa da bizler umut etmekten ve insan haklarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Barış istediğini söyleyenlerin farklı düşüncelerle bile barışamadığı bir ortamda, düşüncenin, düşündüğünü söylemenin tutsak edilmeyeceği bir ülke diliyoruz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları