loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, Ergin'e sordu

Tanrıkulu, Ergin'e sordu
Tarih: 27.08.2012 - 16:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e soru önergesi sundu...

CHP'li Tanrıkulu, Sincan Cezaevi'nde meydana gelen bir olayla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e soru önergesi sundu. Önerge şu şekilde:

''Ankara Sincan Cezaevi'nde görevli 55 yaşındaki bir infaz koruma memurunun, 22 yaşındaki bir mahkûma tecavüz ettiği iddiaları basına yansımıştır. Yaklaşık sekiz ay önce cezaevine giren iki çocuk annesi T.K.'nın kırılan bacağının alçıya alındığı, hastaneye kaldırılan mahkûma, öğle tatili sırasında B.E. isimli infaz koruma memurunun tecavüz ettiği iddia edilmektedir. Bu esnada T.K'nın çığlıklarına koşan görevlilerin de olaya tanık olduğu basına yansıyan iddialar arasında. T.K'nın kardeşi K.A'nın ise, olayın kapatılmaya çalışıldığını iddia ettiği basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

1- Bacağı alçıda olan kadın mahkûmun, cezaevi hastanesinde tecavüze uğradığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2- Olaya adı karışan infaz koruma memuru hâlâ görev başında mıdır?

3- Cezaevlerinde cinsel taciz ve tecavüz vakalarını ortadan kaldırmak için herhangi bir önlem alınmakta mıdır?

4- Sincan Cezaevi'nde son bir yıl içinde kaç cinsel taciz ve tecavüz vakası yaşanmıştır? Bu konuda ne tür uygulamalar gerçekleştirilmiştir?''

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları