loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, ''Gezi tacizcisi polis hakkında gerekli işlemler başlatıldı mı?''

Tanrıkulu, ''Gezi tacizcisi polis hakkında gerekli işlemler başlatıldı mı?''
Tarih: 08.10.2013 - 11:32
Kategori: Siyaset

CHP'li Tanrıkulu, İçişleri Bakanına sordu: ''Gezi Parkı olayları sırasında Pınar isimli yurttaşı taciz eden ve tecavüzle tehdit eden Süleyman isimli polis hakkında gerekli işlem başlatılmış mıdır?''

Gezi olayları sırasında, 2 Haziran tarihinde gözaltına alınıp götürüldüğü belediye otobüsünde dövülüp işkence edilen ve daha sonra tanıkların ifadeleriyle isminin Süleyman olduğu öğrenilen bir polis memurunun tacizine uğrayan Pınar isimli yurttaş, başından geçenleri basınla paylaşmıştır. İşkence ve taciz mağduru Pınar, Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman’a başından geçenleri ayrıntılı bir biçimde anlatmıştır. Süleyman isimli polis memuru tarafından tecavüzle de tehdit edilen Pınar isimli yurttaşın yaşadıklarına birebir tanıklık eden ve ismi Erkan olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi de, mağdurun ifadelerini doğrulamış ve mahkemede tanıklık etmeye hazır olduğunu beyan etmiştir. Gezi olayları sırasında polis memurları tarafından taciz edildiklerini beyan eden çok sayıda yurttaş bulunmaktadır. Taciz vakaları insan hakları örgütlerinin Gezi raporlarına da yansımış ve yaşananlar kamuoyunda dehşetle izlenmiştir. Ne var ki şu ana kadar gözaltında taciz yaptığı gerekçesiyle herhangi bir kolluk kuvveti mensubunun açığa alındığı, adli veya idari soruşturmaya tabi tutulduğu kamuoyuna yansımamıştır.

Bu bağlamda;

1- Tanıkları da bulunan Pınar isimli yurttaşı taciz eden ve daha sonra tecavüzle tehdit eden Süleyman isimli polis memurunun açık kimliği tespit edilerek hakkında gerekli işlem başlatılmış mıdır?

2- Pınar isimli yurttaşı tecavüzle tehdit eden Süleyman polis memuru hâlâ görev başında mıdır?

3- Gezi olaylarından itibaren gözaltında işkence ve cinsel tacize dair size ve yargıya yansıyan kaç şikayet olmuştur? Bu şikayetlerden kaçı dikkate alınmıştır?

4- Mağdurların çoğu, ya şikayet etmekten çekiniyor veya herhangi bir sonuç alma umudu olmadığı için başvuruda dahi bulunmuyor. Şimdiye kadar bu sebeplerle şikayet etmemiş olan mağdurların, iletecekleri şikâyetler değerlendirilerek ve mağdurların hedef olmaması sağlanarak soruşturmalar yapılacak mıdır?

5- Gezi olayları sırasında kolluk güçlerinin ihlallerinin tespiti için çalışma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa bu çalışmalar nelerdir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları