loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, ''Kolay kolay yedirmeyiz'' ifadeniz çelişki değil midir?''

Tanrıkulu, ''Kolay kolay yedirmeyiz'' ifadeniz çelişki değil midir?''
Tarih: 18.11.2013 - 13:06
Kategori: Siyaset

CHP'li Tanrıkulu,Başbakana sordu:''İçişleri Bakanına Adana Valisi’nin küfrü ile ilgili inceleme başlatılması talimatınızla ''Kolay kolay yedirmeyiz'' ifadeniz çelişki değil midir?''

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

12 Kasım 2013 tarihinde partinizin grup toplantısında yaptığınız konuşmanın bir bölümünde, Adana Valisi’nin 10 Kasım törenlerinde vatandaşlara yönelik g.vat küfrüyle ilgili olarak ”Ben oradaki o ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanına gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür birçok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz” demiştiniz.

Bu bağlamda;

1- İçişleri Bakanına Adana Valisi’nin küfrü ile ilgili inceleme başlatılması talimatınızla “Kolay kolay yedirmeyiz”ifadeniz çelişmemekte midir?

2- Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un Adana İl Özel İdaresi’ne Genel Sekreter olarak atadığı kişinin eşinin üzerine mal geçirmek suçundan mahkumiyeti bulunduğu ve Hüseyin Avni Coş’un bu mahkumiyetten bilgisi olmasına rağmen bu kişiyi Adana Özel İdaresi’ne Genel Sekreter olarak atadığı doğru mudur?

3- Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin anlaşmalı olarak ihaleler dağıttığına dair hakkında resmi mercilere şikayetler ve ihbarlar yapıldığı doğru mudur?

4- Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un Aydın Valisi iken samimiyet kurduğu iddia edilen bir kişiyi beraberinde Adana’ya getirdiği ve Adana İl Özel İdaresi’ndeki ihalelerin büyük kısmının bu kişiye verilmesini sağladığı doğru mudur? Doğru ise bu kişi kimdir?

5- 17 Ağustos 2011 tarihinden itibaren bu kişiye sahibi olduğu veya ortaklığının olduğu herhangi bir firmaya Adana Özel İdaresi’nce ihale verilmiş midir? Verilmişse bu ihalelerin tutarları ne kadardır?

6- Suriyeli mülteciler için satın alınacak baraka konteyner alımlarının Hüseyin Avni Coş‘un talimatlarıyla Adana İl Özel İdaresi tarafından ihalesiz olarak bir firmaya verildiği doğru mudur? Doğru ise bu firmanın ismi nedir? Firma sahibinin veya ortaklarının ismi nedir? Firma yöneticilerinin ismi nedir?

7- 17 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Adana İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ihaleler, ihalelerin bedelleri ve ihaleleri kazanan firmalar hangileridir?

8- 17 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Adana İl Özel İdaresi tarafından doğrudan alım yöntemi ile satın alınan mal- hizmet – malzeme alımları nelerdir?

9- Doğrudan alım yapılan firmalar hangileridir?

10- Doğrudan alım yapılan firmalara yapılan ödemeler ne kadardır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları