loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, Koruculuk Sorunu'nu Meclise taşıdı

Tanrıkulu, Koruculuk Sorunu'nu Meclise taşıdı
Tarih: 25.11.2013 - 14:37
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 26 Kasım'da TBMM'ye koruculuk müessesesinin lağvedilmesini öngören bir kanun teklifi sunacaklarını aktardı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 26 Kasım'da TBMM'ye koruculuk müessesesinin lağvedilmesini öngören bir kanun teklifi sunacaklarını aktardı.

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, Kürt sorununun çözümü konusunda kat edilmesi gereken çok uzun bir yol olduğunu kaydederek, çözüm için attıkları her adımın, Ak Parti tarafından engellendiğini ve Ak Parti'nin çözüme çelme taktığını savundu.

Çözüm konusunda TBMM'ye taşıdıkları kanun tekliflerinin birçoğunun, "AKP çoğunluğuna takıldığını" söyleyen Tanrıkulu, koruculukla ilgili düzenlemeleri öngören kanun tekliflerinin 26 Kasım'da Meclis gündemine getireceklerini söyledi.

Söz konusu düzenlemenin, korucuların başka alanlarda istihdam edilmesi ve koruculuk müessesesinin lağvedilmesini öngördüğünü belirten Tanrıkulu, "Kamuoyun da takdir edeceği üzere bu, çözüm konusunda atılması mecburi adımlardan biridir. Dolayısıyla bu teklifimize AKP'nin vereceği yanıt, çözüm konusundaki samimiyetinin bir kez daha sınanması olacaktır" dedi.

Tanrıkulu açıklamasında, hafta hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi, cemeverinin ibadethane statüsüne kavuşturulması, seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi, gösteri yürüyüşleri hakkının önündeki engellerin kaldırılması ve Diyarbakır Cezaevi'nin "İnsan hakları ve demokrasi müzesi" yapılması yönündeki tekliflerinin Ak Parti tarafından reddedildiğini belirtti. Tanrıkulu, Kürt sorununun çözümü ve demokratikleşmenin sağlanması konusunda TBMM'ye sundukları bazı kanun teklifleri ve araştırma önergelerini de açıklamasında paylaştı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları