loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu, Mandela'nın cenaze törenine katılacak

Tanrıkulu, Mandela'nın cenaze törenine katılacak
Tarih: 10.12.2013 - 18:03
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu CHP’yi temsilen Nelson Mandela’nın cenaze törenine katılıyor...

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Nelson Mandela’nın ölümü ve cenaze töreni ile İlgili bir basın açıklaması yaptı.

Tanrıkulu açıklamasında şöyle dedi:

“Güney Afrika’da genç bir avukat iken Apartheid rejimine başkaldıran ve ayrımcılık karşıtı mücadelesinden ötürü 27 yıl hapis yattığı halde insanlık adına verdiği mücadeleden asla yılmayan Nelson Mandela, nam-ı diğer Madiba, tüm dünyanın gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanıyor. Madiba’yı son yolculuğuna uğurlamak üzere, partimiz CHP’yi temsilen, Güney Afrika’ya gitmeyi bir borç olarak görüyorum.

1993’te Nobel Barış Ödülü alan ve 1994 yılında Güney Afrika’nın ilk siyah devlet başkanı olan Madiba’nın açtığı eşitlik ve özgürlük yolu, bugün farklı ülkelerdeki milyonlarca insana esin kaynağı olmaktadır. Çünkü siyahların maruz kaldığı ırkçı-ayrımcı uygulamalara karşı Madiba’nın verdiği mücadele ve elde ettiği başarı, tüm ezilen ve hor görülenlere yeni bir umut olmuştur.

Kuşkusuz Madiba’nın ölümü, onun arkasında bıraktığı insan hakları mücadelesi mirasının etkisini azaltmayacaktır. Onun bizzat hayatıyla, ödediği bedellerle ortaya koyduğu irade, insan hakları için mücadele eden hepimizin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları