loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu öğretmen atamalarını sordu

Tanrıkulu öğretmen atamalarını sordu
Tarih: 23.08.2012 - 16:58
Kategori: Eğitim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e soru önergesi sundu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, aile bütünlüğünün korunmasının Anayasa'da verilen bir hak olduğunu hatırlatarak, MEB'in bu hakkı göz ardı ettiğini ve aile bütünlüğünü sarsacak uygulamalara imza attığını ifade etti. Bakanlığın, il emirlerinin kaldırılması, eş ve özür grubu atamalarında çıkardığı zorlukların birçok öğretmen ailesini temelden sarstığını ifade eden Tanrıkulu, Bakan Dinçer'e, "Aileler sarsılmakta ve parçalanmaya yüz tutmaktadır. Ayrıca, ailelerde bakıma muhtaç olan aile fertlerine yakın olmak ve bakımlarını gerçekleştirmek isteyen kamu personellerinin bu haklı isteklerine de kayıtsız kalarak ve adeta kader olmadığı halde kader algısı yaratılarak aile fertlerinin hayat mücadelelerinde yalnız kalmasına sebep olmaktasınız" diye seslendi.

MEB'e bakıma muhtaç aile fertlerinin bakımını gerçekleştirmek amacıyla kaç tayin talebi geldiğini, bu taleplere hangi gerekçelerle olumsuz cevaplar verildiğini de soran Tanrıkulu'nun önergesinde yer alan sorulardan bazıları şöyle:

"Türkiye'de eşlerinden ayrı olarak görevlerini yerine getiren kaç öğretmenimiz bulunmaktadır? Şubat ayında eş ve özür grubu atamalarını kaldırmanız bu ay gerçekleşecek atamalar konusunda büyük bir beklentiye sebep olmuştur. Buna karşın açılan kontenjanlar beklentileri karşılamanın çok uzağındadır. Sınırlı kontenjan açılmasının sebebi nedir?

4+4+4 düzenlemesinin bu duruma bir etkisi var mıdır? Bu durum 4+4+4'ün düzensiz ve plansız olarak hayata geçirildiğinin bir kanıtı mıdır? Ayrı illerde çalışmalardan dolayı son 3 yılda aile bütünlüğü yaralanan ve boşanan kaç çift bulunmaktadır? Toplumun en temel birimi olan ailelerin bütünlüğüne sağlamak adına yapmayı düşündüğünüz bir çalışma var mıdır? Yoksa Anayasa'da verilen bu hakkı hangi yetkiyle gasp etmektesiniz?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları