CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Yazakasa-POS cihazlarını kimler satıyor?'' diye sordu...
Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana sordu:”1 Ekim 2013 tarihi itibariyle Türkiye’de esnafların EFT-POS özellikli yazarkasa kullanmak mecburiyetinde bırakılmalarının gerekçesi nedir?” Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:
1- 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle Türkiye’de esnafların EFT-POS özellikli yazarkasa kullanmak mecburiyetinde bırakılmalarının gerekçesi nedir?
2- EFT-POS Uygulaması ile Kamu yararına hedeflenen nedir?
3- Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilen bu cihazların ortalama fiyatının iki katı pahalı olarak Türkiye’de esnaflara 590 EURO’dan satılmalarının nedeni nedir?
4- Bu cihazları Türkiye’de satan tek yetkili firma olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketinin sahibi kimdir? Bu kişi iktidarınıza yakın bir isim midir?
5- EFT-POS cihazlarının Türkiye’deki tek satış yetkilisi olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret A.Ş.’nin yöneticileri kimlerdir?
6- EFT-POS özellikli yazarkasa satış hakkının Türkiye’de MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne tahsis edilmesini sağlayanlar kimlerdir?
7- EFT-POS özellikli yazarkasaların Türkiye’de en az 2 katı kadar pahalıya Türkiye esnafına satılmasını sağlayanlar kimlerdir?
8- Gelirler İdaresi Başkanlığı onaylı cihazlar listesinde, sadece MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin Çin’de ürettirdiği ve ithal ettiği Vera-Delta (EFT-POS özellikli) cihazı mı yer almaktadır? “
Vişne Haber Ajansı