loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu'ndan Bayraktar'a soru

Tanrıkulu'ndan Bayraktar'a soru
Tarih: 14.01.2013 - 15:26
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’a “Çevre Yatırımları Açılış ve Temizlik-Denetim Araçları Dağıtım Töreni” nin abartılı ilan ve reklamlarını sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“17 Ocak 2013 günü Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdopan’ın katılımıyla gerçekleştirileceği belirtilen Çevre Yatırımları Açılış ve Temizlik-Denetim Araçları Dağıtım Töreni’ne ilişkin ilan, reklam ve duyuruların çokluğu büyük dikkat çekmektedir.

Bu kapsamda;

1. 1,5 milyar Türk Lirası’na mal olduğu belirtilen yatırımın tanıtımı, reklamı ve duyurusu ile açılış töreninin Bakanlığınıza maliyeti kaç Türk Lirası olmuştur?

2. Anılan açılışın tanıtım, reklam ve tören maliyetiyle töreni gerçekleştirilen kaç temizlik-denetim aracı daha satın alınabilirdi?

3. Bakanlığınızca gerçekleştirilen ve yukarıda belirtilen törene ilişkin reklamlar için hangi belediyelere ne kadar ücret ödenmiştir?

4. Aynı şekilde sadece açılış töreninin duyurusunu yapmak için matbaa ücreti olarak kaç Türk Lirası ödenmiştir veya bu işlemin kamuya maliyeti ne kadardır?

5. Bakanlığınız tarafından gerçekleştirilecek törene ilişkin duyurularda Sayın Başbakan’ın büyük boy fotoğraflarının yer alması, ortaya çıkan TOKİ yolsuzluklarıyla ilgili olarak şahsınızın Sayın Başbakan’a bir özür borcu mudur?”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları