loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu'ndan kolluk güçleri sorusu

Tanrıkulu'ndan kolluk güçleri sorusu
Tarih: 19.12.2013 - 14:33
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana sordu: ''Gezi Olayları esnasında orantısız müdahaleleri sebebiyle ölüme sebep olan kolluk güçleri hakkında uygulanacak ceza var mıdır?''

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin TANRIKULU İstanbul Milletvekili

Hükümetin TBMM’ye gönderdiği “Demokrasi Paketi”nden “Gezi”ye ceza çıktığı iddiaları gündeme gelmiştir. Pakette, olaylar sırasında çevreye zarar veren ve kamuoyunda vandal olarak tabir edilen kişilere de ağır cezalar gelmektedir.

Bu tür eylemlerde bulunanlara iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası hüküm olunacağı, örneğin ODTÜ ve Gezi Olayları sürecinde kamunun hizmetlerinin engellendiği ifade edilmiştir.

Pakette ayrıca, öğrencilerin toplu olarak oturdukları binalara veya bunların eklentilerine girilmesi veya orada kalınmasını engelleyenlere iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülmektedir.

Bu bağlamda;

1. Gezi Olayları esnasında orantısız müdahaleleri sebebiyle ölüme sebep olan kolluk güçleri hakkında uygulanacak ceza var mıdır? Varsa nedir?

2. Gezi Olayları esnasında orantısız müdahaleleri sebebiyle vatandaşların sakatlanmasına, gözlerini kaybetmesine sebep olan kolluk güçleri hakkında uygulanacak ceza var mıdır? Varsa nedir?

3. Öğrencilerin toplu olarak oturdukları binalara veya bunların eklentilerine biber gazı kapsülü atan olan kolluk güçleri hakkında uygulanacak ceza var mıdır? Varsa nedir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları