loading
close
SON DAKİKALAR

Tarhan, ''Ayrılmayabilir, kendi bilir, ama üzerinde lekesi kalır''

Tarhan, ''Ayrılmayabilir, kendi bilir, ama üzerinde lekesi kalır''
Tarih: 09.07.2014 - 15:58
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Tarhan, ''Ayrılmayabilir, kendi bilir, ama üzerinde lekesi kalır''

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevinden istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Ayrılmayabilir, kendi bilir, ama üzerinde lekesi kalır” dedi.

Tarhan yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın Başbakanlık görevinden ayrılmasını isteyerek şöyle dedi: “Çünkü bakanların ve tabi ki Başbakan’ın seçime bu sıfatlarıyla katılmaları her şeyden önce siyasi etik kurallarına aykırıdır. Çünkü, ahlaken yanlış olan siyaseten doğru olamaz da ondan. İşte şimdi de bu yüzden Başbakan’ın görevinden ayrılması gerekir. Ayrılmayabilir, kendi bilir, ama üzerinde lekesi kalır.

Evet, kamuoyunda bu yönde bir beklenti oluştuğu açık. Bu aşamada Başbakan’ın Yüksek Seçim Kurulu’nun elini rahatlatacak bir karar vermesi ve Başbakanlık’tan istifa etmesi gerekir.”

Yerel seçimlerde aday olan bazı bakanların YSK’nın aksine kararına rağmen bakanlıklardan ayrılarak seçimlere girdiklerini belirten Tarhan, “Başbakan’ın bakanlarından daha ürkek davranmayacağını muhtemelen ona oy verenler de görmek isteyeceklerdir. Yoksa nerede kalır delikanlılık filan?” diye sordu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları