loading
close
SON DAKİKALAR

Tarih yazmaya ramak kaldı

Tarih yazmaya ramak kaldı
Tarih: 12.10.2013 - 10:40
Kategori: Spor

Milli takım Estonya'yı deplasmanda Umut ve Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek 2014 Dünya Kupası umutlarını son maça bıraktı...

2014 Dünya Kupası Avrupa Grup Elemeleri D Grubu 9. maçında deplasmanda Estonya ile karşılaşan Millilerimiz sahadan 2-0 galip ayrılarak grubunda 2. sıraya yükseldi ve umutlarını Hollanda ile oynayacağı son maça taşıdı.
Millilerimize galibiyeti getiren golleri 23′üncü dakikada Umut Bulut ile 47. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.
Grupta 2. sıraya yükselen A Milli Takımımız salı günü Hollanda ile yapacağı kader maçından galibiyetle ayrılırsa Brezilya’ya gitmek için Play-Off’a kalmayı garantilemiş olacak.

ESTONYA-TÜRKİYE
STAT: A. Le Coq Arena
SAAT: 21.30
HAKEM: Nicola Rizzoli (İtalya)
ESTONYA: Pareiko, Piiroja, Kruglov, Dmitrijev, Zenjov, Ojamaa, Vunk, Vassiljev, Klavan, Kams, Teniste
TEKNİK DİREKTÖR: Tarmo Rüütli
TÜRKİYE: Volkan, Gökhan G., Ömer, Semih, Caner, Selçuk, Gökhan T., Mehmet T., Arda, Umut, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

CANER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Estonya karşılaşmasının 26. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında sarı kart gören Caner Erkin cezalı duruma düştü. Gruptaki son maçımız olan Hollanda karşısında Caner forma giyemeyecek.
GRUBUMUZDAKİ DİĞER MAÇLARIN SKORLARI
Hollanda 8-1 Macaristan
(GOL: DK.16, 43, 52 Van Persie, DK.25 Strootman, DK.38 Lens, DK.65 Devecseri (KK), DK.85 Van Der Vaart, DK.89 Robben / DK.47 Balazs)
Andorra 0-4 Romanya
(GOL: DK.42 Keseru, DK.53 Stancu, DK.63 Torje, DK:85 Lazar)
GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?
Puan olarak en yakın rakibimiz Romanya, gruptaki son maçında Estonya deplasmanında üç puan arayacak. Milli takımımız, Hollanda ile berabere kalırsa Romanya’nın Estonya karşısındaki her türlü beraberliği Türkiye’ye yarayacak ancak bu kez Macaristan’ın Andorra karşısında oynayacağı maç beklenecek. Macaristan, uzak bir ihtimal olsa da Milli takımımızın beraberliği halinde Andorra’yı 9′dan fazla farklı yenerse ikinciliğe ortak olacak.
Eğer Millilerimiz Hollanda’ya evinde mağlup olursa Romanya’nın Estonya karşısında alacağı her türlü puan, Ay-yıldızlı takımımızı ikincilik koltuğundan indirecek. Milli takımımız için en kötü ihtimal olan Hollanda mağlubiyeti halinde, Romanya’nın da mağlup olması beklenecek. Macaristan’ın ise Andorra’ya 9 fark atmaması için dua edilecek.
HOLLANDA’NIN TEK AMACI KAZANMAK
FIFA dünya sıralmasında ilk 8 sırayı alan takımlar kura çekiminde seri başı olarak yer alacak. Şu an 8. sırada bulunan Brezilya, ev sahibi durumda olduğu için ilk 7′ye girmek grup kuralarında seri başı olmak için yeterli olacak. Hollanda ise bu sıralamada Brezilya’nın altında 9. sırada yer alıyor. 1058 puanda yer alan Hollanda’nın en yakın rakipleri 7. sıradaki Uruguay ve 6. sıradaki Belçika. Eylül ayında oynadığı 2 maçtan 4 puan çıkartan Hollanda, maçlarını kazanıp FIFA klasmanında ilk 7′nin içinde yer almaya çalışacak.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
M.S Karşılaşma 2-0 Millilerimizin üstünlüğüyle sona erdi.
85′ Rakip yarı alanda topla buluşan Selçuk’un ceza alanı içindeki Umut’a attığı güzel pasıta Umut topu istediği gibi kontrol edemeyince top kalecide kaldı.
63′ Çok etkili bir atak geliştirdik. Burak’ın sağ kanada verdiği pasta Gökhan Töre, topla buluştu ve rakiplerini geçip ceza alanına ortasını gönderdi ama Umut’un kafa vuruşunu kaleci kontrol etti.
47′ Rakip yarı alanda Umut’un kafayla indirdiği topu Gökhan Töre, ceza alanına hareketlenen Burak’ın önüne bıraktı ve Burak düzgün bir vuruşla farkı 2′ye çıkardı. 0-2
46′ İkinci yarı Millilerimizin vuruşuyla başlıyor… Haydi Türkiye…
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
D.A İlk yarı 1-0 Millilerimizin üstünlüğüyle sona erdi.
41′ Tehlikeli gelişen atağımızda ceza alanı dışında sol çaprazda rakiplerinden sıyrılan Gökhan Töre’nin sert şutunu kaleci Pareiko kornere gönderdi.
23′ Sol kanattan gelişen atağımızda Caner, rakiplerinden sıyrılıp son çizgiye indi ve kale sahasına ortasını gönderdi ve Umut Bulut, topa iyi yükselerek kafa vuruşuyla golü attı. 0-1
2′ Rakip savunma arkasına koşu yapan Burak’a atılan pasta Burak topu alıp ceza alanına girdi ama savunma topu kornere gönderdi.
1′ Karşılaşma Estonyalı oyuncuların vuruşuyla başlıyor. Millilerimize sonsuz başarılar diliyoruz…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları