loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihçi Mustafa Solak: Ümmete dayalı tarih anlayışı yerleştirilmek isteniyor

Tarihçi Mustafa Solak: Ümmete dayalı tarih anlayışı yerleştirilmek isteniyor
Tarih: 21.03.2018 - 17:56
Kategori: Medya

Tarihçi-yazar Mustafa Solak, Can Ataklı’nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Solak’ın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

“Balkan savaşlarında İstanbul’a kadar düşmanın gelmesinin önü açılınca özgür bir vatan olacak mı, millet olarak yaşayabilecek miyiz, idrak edildi. Kurtuluş Savaşı Çanakkale Savaşı’yla başlar dersek yanlış olmaz.

Anafartalar Muhaberesi kazanıldıktan sonra Enver Paşa cepheyi dolaşır Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmez o da istifa etmek ister. Alman komutan Liman Von Sanders mektup yazar Enver Paşa’ya ‘Mustafa Kemal inisiyatif alarak başarı sağlamıştır’ diye.

Ümmete dayalı tarih anlayışı yerleştirilmek isteniyor. Çanakkale anmalarında cumhurbaşkanı ve bakan 20 yerde millet kelimesini kullanıyor bir yerde Türk kelimesi geçmiyor. Son 1 ay içinde kaç kere Türk kelimesini kullandı. Çanakkale Savaşı’ndan Atatürk’ü çıkarıp önemsizleştirmek çabası var.

Liman Von Sanders Mustafa Kemal’i 8 Ağustos’ta Anafartalar komutanı yapıyor. Mustafa Kemal kasım ayından itibaren düşmanın çekilmesini sağlıyor. Bu takdiri Alman komutanlar bile yapmışken bizim tarihçiler görmek istemiyor.

(İstanbul’un işgalinin Milli Mücadeleyle bağlantılandırılması) İstanbul 16 Mart 1920’de işgal edildi. Çanakkale Zaferi 5 yıl sonra oldu. Gören bu savaşların akabinde İstanbul işgal edildi sanır. Arada neler oldu? Mondros’un, Sevr’in, padişahın, İstanbul hükümetinin rolü yok mu?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları