loading
close
SON DAKİKALAR

''Tarihimizde ilk kez bir Başbakan vatandaşını tokatlıyor''

''Tarihimizde ilk kez bir Başbakan vatandaşını tokatlıyor''
Tarih: 27.05.2014 - 19:03
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''4 bin polisle gidiyor Soma’ya ve markete sığınmak zorunda kalıyor. Sonra marketteki bir vatandaşı da tokatlıyor.''

-“Bu ülkenin insanlarına, 76 milyonun vicdanına sesleniyorum. Seni tokatlayan adamın hala arkasındaysan, oraya ben üç nokta koyuyorum. Kimse kusura bakmasın.”

-“Kızılay’ın İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Ya bu ülkede eşek gibi sessizce yaşayacaksınız, yada defolup gideceksiniz” diyor. Esas senin defolup gitmen lazım.”

-“Siz Erdoğan’ın bunu eleştirdiğini duydunuz mu? Bu kişi Kızılay’dan atılacak dediğini duydunuz mu? İşte toplumu bölmek budur”

-“Biz Uğur Kurt’a da üzülürüz Ayhan Yılmaz’a da üzülürüz. Bu topraklardaki her kişi bizim kardeşimizdir. Bize oy versin vermesin, o bir insandır değerlidir ve biz ona saygı gösteririz”

-“Susma, sustukça sıra sana gelecek diye güzel bir slogan var. Bu slogan ne zaman atılıyor? Sıra geldiği zaman atılıyor. Oysa, sıra gelmeden atmak lazım”

-“Bizim inancımızda haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır deniyor. Haksızlıklara karşı susmayacaksın”

-“Ben isterdim ki TEKEL işçileri Kızılay’da dövüldüğü zaman Türkiye’nin bütün işçileri Ankara’da olsun. Ben isterdim ki Soma’da 301 işçimiz hayatını kaybederken bütün sendikalar orada olsun.”

-“İşçi kardeşim size sözüm var, bu sendika düzenini, sendika ağalığını yıkacağız ve onlardan da hesap soracağız.”

“Soma’daki madenciler yürüyor, haklarını arıyor. Orada eylem yapan bütün işçi kardeşlerimi yürekten kutluyorum” dedi.

-“Soma’nın hesabını soracağız hiç endişe etmeyin. Geçen hafta beraber bir duyguyu yaşadık. 301 şehidin adını tek tek saydık. Hiçbir partinin yapmadığını yaptık. Çünkü biz CHP’yiz. Halkın partisiyiz.”

-“Örgütlenmekten korkmayacağız. Özellikle de taşeron yanında çalışan işçi kardeşlerim bilsin. Biz sizin haklarınızı savunuyoruz. Sizin için mücadele ediyoruz. Bize güvenin bize destek verin. Beraber olacağız ki güçlü olalım.”

-“Hala emeğinizi sömüren bir siyasal partiye destek verirseniz başınıza daha çok şey gelecek. Hep beraber ağlayacağız. Ağlamak çözüm değil, birlik olup soruna çözüm üreteceğiz.”

-“Biz üçüncü sınıf değil birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Köle düzeni içinde değil uygar bir tarzda çalışsın herkes.”

CHP Grubu’nda konuşurken, “İşçilerimize sesleniyorum. Sizin yeriniz sizin ocağınız Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Halkın partisi.. Ne arıyorsunuz sağda solda? Ne bekliyorsunuz? Umut mu? Onlardan size umut yok. Onlar kendileri köşeyi dönmek istiyor. Sizi sömürmek istiyor” diye seslenen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları