loading
close
SON DAKİKALAR

Tarık Balyalı'dan Hamidiye AŞ'de yolsuzluk yapıldığı iddialarına yanıt

Tarık Balyalı'dan Hamidiye AŞ'de yolsuzluk yapıldığı iddialarına yanıt
Tarih: 10.11.2020 - 13:15
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kasım ayı birinci oturumunda Hamidiye AŞ’ye ait yolsuzluk iddialarına cevap veren İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "İddialar dedikodudan ibaret" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi kasım ayı toplantılarının birinci oturumu dün Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İBB Meclisi toplantısında AKP'li meclis üyeleri verdikleri soru önergesiyle, iştirak şirketlerinden Hamidiye AŞ'de yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddiaları gündeme getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kasım ayı birinci oturumunda Hamidiye AŞ’ye ait yolsuzluk iddialarına cevap veren İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “İddialar dedikodudan ibaret. Hamidiye Su’de yolsuzluk arayanlar şu anda İBB iştirakimiz olan, senede 1 milyon TL kâr etmesine rağmen geçen dönem o günün parasıyla 26,8 milyon dolara Güven Su’nun nasıl ve kimden satın alındığına baksınlar” dedi

İddialara ilişkin olarak İBB CHP Meclis Üyesi Nuri Aslan ve İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı söz aldı.

Nuri Aslan, yaptığı açıklamada, "(AKP'li Meclis Üyesi) Arkadaşımız dedi ki: Sular hiçbir kontrol yapılmadan İstanbul halkına satılıyor'. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını arkadaşımız biliyor. Suların nerede ve hangi şekilde test edildiğinin belirlenmesi... Böyle bir şeyin İstanbul halkına söylenmesi doğru değil. Bu kurum Ekrem İmamoğlu'nun kurumu değil. Bu kurum İstanbul'un kurumu. Biz kamu malına sahip çıkmak zorundyız. Sırf siyasi gerekçelerle böyle ithamları söylemek doğru değil" dedi.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise açıklamasında şunları söyledi:
"Hamidiye AŞ’ye ticari olarak davalık olmuş, borçlarını ödeyemediği için davalık olmuş birtakım firmaların sunduğu belgelerle burada soru önergesi vermek dedikodudan başka bir şey değildir. O belgeler bize de geldi. İlgili firma sahipleri bize de gönderdi. Meclis üyesi arkadaşlarımdan beklentim ellerine gelen belgeleri iyi incelemeleri. Onun bunun dedikodusuyla önerge verilecek yer değil burası. İlla Hamidiye A.Ş.’de bir yolsuzluk ya da yandaşlık arıyorlarsa geçen dönem şu anda Büyükşehir Belediyesi iştirakimiz olan Güven Su’yun nasıl alındığına baksınlar. Senede 1,5 milyon TL kar eden şirketin o günün parasıyla 26,8 milyon dolara nasıl satın alındığına ve o firmanın sahiplerinin kimler olduğuna baksınlar. O yandaş ticari arkadaşları orada çok rahat görürler."

"2015’ten bu yana 2000'den fazla kadın katledildi"
Soru önergelerinin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. 25 Kasım Kadına YönelikŞ iddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Nuray Çepni, “2015'te Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinden bu yana 2000'den fazla kadın katledildi. Kadın cinayetlerinde öldürülen kadın sayısı, yaşadığımız depremlerde ölen insan sayımızın onlarca katı. Lütfen İstanbul Sözleşmesi'ni bir de bu açıdan düşünün” diye konuştu.

"Deprem konusunda seferber olmalıyız"

İBB CHP Meclis Üyesi İnan Güney ise Türkiye’yi bekleyen büyük deprem tehlikesi hakkında söz aldı. CHP’li Güney, “Deprem ile ilgili ne yapılmaması gerekiyor derseniz AK Parti'nin 25 yıllık belediyeciliğine bakmamız yeterlidir” dedi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’un Ekim 2019’da ilan ettiği deprem seferberlik planı kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Mevzuatta birtakım değişiklikler yapılması ve kentsel dönüşümün rant odaklı çerçeveden uzaklaşması gerektiğine işaret eden CHP’li Güney, siyaset üstü bir anlayışla tüm paydaşların deprem konusunda birlik içinde seferber olması gerektiğini ifade etti.
CHP’li Balyalı da, deprem seferberliği hususunda imar yönetmeliğinde bir takım değişiklikler yapılması için tekliflerin İBB Meclisi’ne sunulduğunu ifade etti ve “Herkesin bu konuda eşit duyarlılık göstereceğine inancımız sonsuzdur” dedi.
Meclise getirilen 91 teklif ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis birleşimi 11 Kasım saat 14.00’te ikinci birleşimini yapmak üzere sona erdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları