loading
close
SON DAKİKALAR

Tartışılan tabela kaldırıldı

Tartışılan tabela kaldırıldı
Tarih: 12.02.2012 - 16:00
Kategori: Şehir

Van'ın Özalp İlçesi'nde bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın tabelasındaki adı kaldırıldı

Van'ın Özalp İlçesi’nde uzun süreden beridir tartışma konusu olan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası adı, indirildi. İndirme işleminin 2 gün önce gerçekleştirildiği, ancak üzerinde bayrak asılı olduğu için fark edilmediği ve bayrakların bugün kaldırılması ile birlikte Orgeneral Mustafa Muğlalı adının yerinde olmadığı görüldü. 

1943 yılında 33 kişiyi kurşuna dizdiği belirtilen dönemin komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı adı tabeladan silindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e 'ismi indirin' yönünde istekte bulnuduğu Özalp İlçesi’ndeki Piyade Kışlası'ndaki tabelada bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı adı indirilmesi memnunlukla karşılandı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Muğlalı Kışlası ile ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’e, böylesi bir istekte bulunması Özalp İlçesi’nde de sevinçle karşılanmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ağustos 2010’da düzenlediği mitingde kışlanın adının değiştirilmesini talep etmiş ve Başbakan’a ‘33 köylünün kurşuna dizildiği bir yerde, adını (Van’ın Özalp İlçesi’ndeki Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası) bir kışlaya verme. Onu değiştirin, istirham ediyoruz.’ demişti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz Mart ayında dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ‘ismi indirin’ yönünde istekte bulunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları