loading
close
SON DAKİKALAR

Taşeron işçiler ücretleri için eylem yaptı

Taşeron işçiler ücretleri için eylem yaptı
Tarih: 09.11.2012 - 17:42
Kategori: Sendika

Hacettepe Üniversitesi'nde çalışan taşeron işçiler, ücretlerinin ödenmemesi üzerine eylem yaptı...

ANKARA- Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron işçiler maaşlarının yatırılmaması üzerine eylem yaptı.

İşçiler, maaşları yatırılmadığı takdirde üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını belirtti. “Taşeron işçiyiz güçlüyüz”, “Sağlıkta taşeron istemiyoruz” sloganları atan işçiler ücretlerini alamamanın yanı sıra işyerindeki baskı ve görev tanımının uygulanmamasına da tepki gösterdi.

Dev Sağlık-İş Hacettepe İşyeri Temsilcisi Sadegül Başkuş, taşeron sistemi yüzünden her gün onlarca sorunla boğuştuklarını ifade etti. Ücretlerinin yatmaması konusunda ne taşeron firma ne de rektörlük tarafından bir açıklama yapılmadığını dile getiren Başkuş, bu sessizliğin nedenini taşeron işçilerin tepki vermeyeceğinin düşünülmesine bağladı. Yöneticilerin en az işçiyle daha ucuz iş yapma peşinde olduğunu belirten Baykuş, “Açlık sınırı altında bir ücretle çalışırken bizler geçinmenin derdindeyiz. Oysa onlar için sorun olan, zamanında yatmayan ücretimizi istemek” dedi.

Taşeron firmanın “akşama maaşınız yatacak” sözü üzerine maaş yatana kadar oturma eylemi yapacaklarını söyleyen işçiler, maaşların yatırılmaması halinde önümüzdeki hafta üretimden gelen güçlerini kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları