CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, taşeron şirketlerde çalışan işçileri meclisin gündemine taşıdı...
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,
taşeron işçilerin sıkıntılarını bir kez daha meclis gündemine taşıdı.
Bazı
taşeron şirketlerin işçileri sosyal haklardan mahrum bırakmak için türlü yollara başvurduğunu hatırlatan Öğüt, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devletle çalışan
taşeron firma işçilerinin mağdur edildiğini söyledi.
Firma değişikliği sırasında bir önceki firmada çalışan işçilere " önceki şirketten herhangi bir alacağım yoktur, herhangi bir şekilde burayla ilişkim yoktur, herhangi bir çelişkim yoktur" yazılı kağıt imzalatıldığını ifade eden CHP'li Öğüt, bu mağduriyetin giderilmesini istedi.
"Buna karşı bir çözüm bulunabilir mi" diye soran Öğüt, söz konusu dayatmalara maruz kalan işçilerin bir daha işe alınmama veya iş bulamama korkusu taşıdıkları için seslerini çıkaramadığını belirtti.
Taşeron işçiliğinin başkaca bir çok sıkıntı yarattığını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, bu tür olayları araştırmak için gizli ihbar hattı gibi önlemlerin alınıp alınamayacağını sordu.
ETİKETLER : türkiye, istanbul, gerçeği, haberleri, son dakika, chp, kadir gökmen öğüt, tbmm, taşeron, işçi, sorun, açıklama