loading
close
SON DAKİKALAR

Tavşanların tüylerinin canlı canlı yolunmasına ilk tepki İsveç'ten

Tavşanların tüylerinin canlı canlı yolunmasına ilk tepki İsveç'ten
Tarih: 28.11.2013 - 18:23
Kategori: Dünya

Çin'de tavşanların tüylerinin canlı canlı yolunduğunun ortaya çıkması üzerine İsveç'te tekstil firmaları Çin'den angora ürün alımını durdurdu...

Hayvan hakları örgütü PETA’nın gizli kameralar kullanarak Çin’de tavşanlara tüyleri için eziyet edildiğini ortaya çıkarması İsveç’teki kimi tekstil firmalarının tepkisini çekti.
Görüntülerin yazılı ve görsel basında çıkması üzerine açıklama yapan çok sayıda İsveçli tekstil firması, hayvanlara eziyet edilerek tüylerinin toplanmasını kabul edemeyeceklerini, tedarikçi firmalarla bu yönde anlaşmalar bulunduğunu açıkladı. Firmalar yayınladıkları basın açıklamasında, Çinli tedarikçi firmalardan angora yün içeren bütün ürünlerin alımını durdurduklarını açıkladı.

PETA’nın internet sitesinde verilen bilgilere göre, Çin’de küçük kafelerde tek başına tutulan tavşanların tüyleri 3 ayda bir canlı canlı yolunuyor. Yolma işleminden sonra şoka girdiği gözlenen hayvanlar, bu şekilde 2-5 yıl yaşadıktan sonra hâlâ hayatta kalabildilerse etleri için satılıyor. Yolma işlemi sırasında hayvanların arka ayaklarında kesikler oluştuğu da görülüyor. Tavşanlar, tıpkı köpekler gibi kendilerine has birey özellikleri geliştiren zeki ve sosyal hayvanlar. Dünyada kullanılan angora yünlerin yüzde 90’ı Çin’de üretiliyor.

'AB YASAKLASIN'

PETA’nın kampanyasının ardından İşveç’teki tekstil firmaları, yolunarak elde edilen tavşan tüyü kullanımının İsveç’te yasak olduğunu ifade etti ancak ithalat alanında bu konuda açıklar bulunduğuna dikkat çekti. Firmalar, Avrupa Birliği düzeyinde yapılacak yasal düzenlemeyle hayvanlara eziyet edilerek elde edilen angora kullanımının yasaklanması gerektiğini vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları