loading
close
SON DAKİKALAR

Tayin bekleyen öğretmenlere kötü haber

Tayin bekleyen öğretmenlere kötü haber
Tarih: 01.08.2012 - 15:05
Kategori: Eğitim

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınıf öğretmenleri başta olmak üzere tayin isteyen öğretmenlerin 4+4+4 sistemi nedeniyle açık kadro sorunu yaşadığını belirtti...

Türk Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamada, öğretmenler için önümüzdeki günlerde yapılacak iller arası tayinler için başvuruların başladığı, ancak tayin isteyen pek çok öğretmenin sisteme girdiğinde tayin istediği ilde kendi normunun açık olmadığını gördüğü belirtildi. 

Özellikle sınıf öğretmenlerine sadece Bitlis, Hakkari, Iğdır, Kastamonu, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ olmak üzere toplam 7 ilde açık norm göründüğünün belirtildiği açıklamada, "Sınıf öğretmenleri için bu 7 il dışında açık norm görünmemesinin sebebi 4+4+4 sistemi sebebiyle pek çok öğretmenin norm kadro fazlası görünmesidir" denildi.

MEB'in bir branşta norm kadro fazlası öğretmen bulunması durumunda o ile yer değiştirmeyi kapalı tuttuğunu hatırlatan Koncuk, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi: "4+4+4 sistemi tartışılırken Türk Eğitim Sen, bir çok sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olacağını söylemiş, ancak bizzat Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olmayacağını belirtmişti. 

Bu sistemi ihdas edenlerin yüzünden şu anda, pek çok sınıf öğretmeni norm fazlası olmuş, bir çok branş öğretmeninin okulu değişmiştir. Norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin oluşması sebebiyle, bugün yer değiştirmek isteyen sınıf öğretmenleri tayin isteyememektedir.

 Bu problem, birbirine bağlı olayların yarattığı bir problemdir. Öğretmenler için mağduriyet yaşanmayacağı sözünü veren, başta Bakan Ömer Dinçer ve onun taşeronluğunu yapanlar, 'Bir tek sınıf öğretmeni norm kadro fazlası olmayacak' sözünün arkasında durmalıdır. 

Ömer Dinçer'e şunu soruyoruz: 'İller arası tayin isteyemeyen kaç sınıf öğretmeninin mağdur olduğunu biliyor musun?' Sayın Ömer Dinçer, sözünü tut, norm kadro fazlası olan sınıf öğretmenlerini mağdur etme, onları kendi okullarında tut. İllerarası yer değiştirmek isteyen sınıf öğretmenlerine tüm illerde yeni boş kadrolar aç."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları