loading
close
SON DAKİKALAR

TCDD Genel Müdürü: Hevesli gençler Marmaray'ın her yerini elliyorlar

TCDD Genel Müdürü: Hevesli gençler Marmaray'ın her yerini elliyorlar
Tarih: 31.10.2013 - 11:56
Kategori: Gündem

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Marmaray ile ilgili sorularını yanıtladı...

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Marmaray ile ilgili sorularını yanıtladı.

Marmaray'da sabah saatlerinde yaşanan sorunlara ilişkin Karaman, "Sabah birden yoğunlaştı bir komuta sıkıntısı nedeniyle 5 dakikalık bir elektrik kesintisi oldu. Vatandaşlarımız trenden indiler. Herhangi bir sorun göremedik. Daha sonra gidecekleri yerlere gittiler. İkinci durumda trenlerimiz bir ara durdu. Çünkü şöyle bir durum var yerin altında. İnsanlar Marmaray'ı çok merak ediyorlar. Çok sevdiler. Biz güle oynaya geziyoruz burada. Ben yolcularla birlikte en azından 5, 6 kez trene bindim. Yolculuk ettim. Gençler çok hevesli. Bu benim ülkem trenim gibi konuşmalar geçiyor. O arada da maalesef her tarafını elliyorlar. Bu arada birisi trenin imdat frenini çekti. 3 dakikayı geçmeyen bir sıkıntı oldu. İçinde oldukları için yolculara uzun geldi. Biz Marmaray'da yerin altında yolcularımızla birlikte çok mutluyuz" diye konuştu.

"İSTEYEN GELSİN HER ŞEY ÇOK NORMAL"
Yolcuların Marmaray'ı çok sevdiğini söyleyen Karaman, "Dışarı çıkar çıkmaz bir şeyler olduğu söyleniyor. Bunun nasıl olduğunu biz de araştırıyoruz. Hiçbir şeyin olmadığını söylemek için var gücümüzle çalışıyoruz. İsteyen gelsin her şey çok normal. Yolcuların yarısından çoğu trende kalıyor, bir Ayrılıkçeşme bir Kazlıçeşme. Biz de bir şey diyemiyoruz. Yarısı yolcu, yarısı geziyor. Treni çok sevdiler. İçinden çıkarmamız bir hayli güç oluyor. 2 milyon civarında bir emekli var. Bilemiyorum. Marmaray'ı, dışarıdan çok sevdiler. Sıcak bir ortam. Herhangi bir sıkıntı yok. Herkesin elinde bir fotoğraf makinası. Fotoğraf çekerken bir iki kişi düştü. Sürekli olarak merdivenlerin stop düğmelerine basanlar oldu. Merdiven hızlı, böyle durumda düşme tehlikesi artıyor" şeklinde konuştu.

"ARIZA VERMİYOR YOLCULARIMIZ ÇOK MERAKLI"
Marmaray'ın arıza vermediğini yolcuların merakı yüzünden bazı aksiliklerin olduğunu belirten Karaman, "Arıza vermiyor. Yolcularımız çok meraklı. İnşallah bu meraklar bitecek. Yani imdat frenini çekerse bir yolcumuz, yapabileceğimiz şey nedir: Yolcuyu mu bulup cezalandıracağız. Belki de bir ihtiyacı vardır. Bulamadık. Sabah da elektriğin azizliğine biraz yanlış bir komutla elektriğin azizliğine uğradık. Bunlar tekrarlanmayacak şeyler. Yeni bir sistem, biz bu kadar yolcuyu açıkçası hesap etmedik. Daha doğrusu bedava olunca böyle oldu" dedi.

"ÇALIŞMALAR BİTİNCE SİRKECİ'DE DE DURMA BAŞLAYACAK"
Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaman, "Sirkeci'de yolcu yoğunluğu oldu. Bir takım iyileştirmemiz gereken yerler var. Onları da yaptıktan sonra Sirkeci'de de durma başlayacak. Elbette biz 1 milyon yolcu taşımaya çalışacağız. Ancak şu anda ilk tren seferleri başlar başlamaz seyahat süresini düşüremiyoruz. Bunun için bize süre verilmeli" dedi.

"SABAH YAŞANAN SORUN KOMUTA HATASI YÜZÜNDEN YAŞANDI"
Marmaray'ın şehir elektriği ile çalışmadığını belirten Karaman, "Sabah saatlerinde yaşanan sorun, trafoya verilen komutta aksaklık yaşandığı için 5 dakikalık bir süreyle düzenleme yapıldı. Bunlar çok sık rastlanmayan durumlar bir daha olmayacak bir durum. Yani bir komuta hatası yüzünden yaşandı. Bugün yaşanan olay milyonda bir ihtimal bugüne denk geldi" şeklinde konuştu.

"GAZETİCİLERİ YARIN DA DAVET EDİYORUZ"
Gazetecilerin çekim yapmasına izin veriliyor mu? şeklindeki bir soruya Karaman, "Özürlü asansörlerimiz var ama o arkadaş bulamamış. Bunu haber yapmaya çalışan gazeteciler olunca, diğer vatandaşlar da basın mensuplarına çıkıştı. Biz araya girdik. Onun üzerine talimat verdim. 'Buraya gelen basın mensupları ile vatandaş arasında sıkıntı çıkmaması için. Geldikleri zaman beraber gidelim. Görmek istedikleri yerleri beraber görelim' diye bir talimat verdim. Şu anda da geliyorlar. Yarın da davet ediyoruz. İsteyen herkes Marmaray'a gelebilir. Kabul ederse ona eşlik ederiz. Etmezse öyle de girebilir. Hiçbir problem yok. Sadece tatsız bir olay yaşanmasın diye talimat verdim" şeklinde yanıt verdi.

"MARMARAY GÜVENLİK AÇISINDAN SERTİFİKALI"
"Siz Marmaray'a kefil misiniz?" şeklindeki bir soruya Karaman, "Marmaray güvenlik açısından sertifikalı. Güvenlikle ilgili bir problem yok. Herkes rahatlıkla binebilir" diye yanıt verdi. Tren sayısının da arttırıldığını söyleyen Karaman, tren durduğu zaman da yürünecek yaya yolunun olduğunu söyledi.

DHA - Hakime TORUN

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları