loading
close
SON DAKİKALAR

Tecavüz vahşetinde avukatlar savunma yapmayacak

Tecavüz vahşetinde avukatlar savunma yapmayacak
Tarih: 02.01.2013 - 18:32
Kategori: Dünya

Hindistan'da otobüste toplu tecavüz olayının zanlıları için atanan avukatlar, savunma yapmayacaklarını açıkladı...

Yarın ilk duruşması görülecek davada, baronun zanlılara atadığı avukatlar, mahkemede savunma yapmayacaklarını söyledi.

Davanın görüleceği Saket bölgesindeki baro avukatlarından Sanjay Kumar, aralarından hiçbir avukatın tecavüz zanlılarını savunmayacağını, bunun insanlık onuruna karşı olduğunu belirtti.

Dün de, 23 yaşındaki genç bir kadına toplu tecavüz ederek ölümüne sebep oldukları için cinayetle suçlanan 6 zanlıdan 1'nin 18 yaş altında olduğu iddia edilmişti.

Polis, 18 yaşından küçük olduğu iddia edilen zanlıya kemik testi yaparak durumun doğrulandığını ve 6 zanlıdan 5'nin cinayetten yargılanacağını duyurmuştu.

Tüyler ürperten detaylar

Bu arada, saldırıya ilişkin detaylar tüyler ürpertti.

İddianame niteliğindeki dosyada genç kızın maruz kaldığı vahşetin detaylarının yer alması, yarın başlayacak dava öncesinde kamuoyunun idam beklentilerini artırdı.

Vahşetin boyutları ülkede sinirleri yine gerdi.

Hindistan'da hükümet ve medyanın aile itibarını korumak amacıyla ismini yayımlamadığı üniversite öğrencisinin dramı korsan otobüse farkında olmadan binmesiyle başladı.

Bin sayfalık iddianameye göre, “Life of Pi" adlı filmden çıkan çift, sanık şoförün Munirka-Dwarka seferi çağrısıyla yolcu gibi davranan diğer beş sanıkla birlikte otobüse bindi.

Otobüsün hareket etmesiyle sözlü sataşmada bulunan sanıklar, erkek arkadaşının tepki göstermesi üzerine demir çubuklarla saldırıya geçti.

Direnişi üzerine öfkeden gözü dönen saldırganlar genç kadını ölesiye dövdü ve sırayla tecavüz etti. Genç kadın, hareket halindeki otobüsten atan saldırganların kendisini ezme teşebbüsünden son anda erkek arkadaşı tarafından çekilerek kurtarıldı.

İdam istemi yolda

Altı sanık iddianamede cinayet, adam kaçırma, toplu tecavüz, çete hırsızlığı ve kanıtların yok edilmesi suçlarından yargılanacak. Hindistan basınına konuşan kaynaklar, savcılığın dava sürecinde reşit beş sanık hakkında idam isteminde bulunacağını belirtiyor.

İnfial sürüyor

Yeni Delhi'de 16 Aralık'ta bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan ve ağır yaralanan 23 yaşındaki genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur'da cumartesi günü hayatını kaybetmişti.

Genç kadının hayatını kaybetmesi üzerine, olayın zanlılarına yöneltilen suçlamalara cinayet de eklenmiş ve zanlıların ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğu bildirilmişti.

Genç kadının ölümü, ülkenin birçok kentinde çeşitli protestolara neden olmuş ve idam talepleri seslendirilmişti.

Genç kadının ölümünün ardından başta Hindistan ordusu olmak üzere birçok kurum ve kuruluş geleneksel yılbaşı etkinliklerini iptal ettiğini duyurmuştu.

Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ve ismi açıklanmayan tıp öğrencisi genç kadın, ülkesinde ve uluslararası kamuoyunda "India's Daughter" (Hindistan'ın Kızı) ismiyle anılıyor.

Milletvekillerinin açığa alınması talebi

Öte yandan, Hindistan Yüksek Mahkemesi cinsel saldırıyla suçlanan milletvekillerin yasama faaliyetlerinin askıya alınmasına ilişkin talebi değerlendireceğini bildirdi.

Emekli hükümet çalışanlarından Promilla Shanker, Yeni Delhi'de geçen ay genç bir kadının otobüste tecavüze uğrayıp dövüldükten günler sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan kampanya çerçevesinde, Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulundu.

Sahnker, kadınlara karşı suç işlemekle itham edilen tüm milletvekillerinin açığa alınmasını istedi ve mahkeme başkanı konunun görüşülmesine karar verdi.

Hindistan meclisi ve eyalet meclislerindeki toplam 8 milletvekilinin, "tecavüz" tanımlamasına girmese bile, kadınlara karşı bazı cinsel suçlar işlediği ve bu nedenle yargılandığı belirtiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları