loading
close
SON DAKİKALAR

Tecavüze uğrayan kadın intihar etti

Tecavüze uğrayan kadın intihar etti
Tarih: 04.07.2013 - 12:08
Kategori: Kadın

Midyat ilçesinde başına gelen tecavüz olayından sonra "Kimsenin yüzüne bakacak halim kalmadı" diyen 20 yaşındaki Nurcan F. av tüfeğiyle intihar etti...

İki kez zorla kaçırılan Nurcan ve ailesi, aralarında korucu A.İ'nin de olduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen tecavüzcüler tutuklanmadı. Anne Rıfa F, "Kızıma ne yaptılar bilmiyorum? Ama daha sonra kızımı eve getirdiğimizde hep ağlıyordu. Benim kızımın ölümünden aslında A. sorumludur. Kızım utancından kendini öldürdü" dedi.

Türkiye'de kadınların büyük bir bölümü maruz kaldıklarının en zor açıklanan biçimi olan cinsel baskı, taciz ve tecavüzü topluma hakim olan erkek egemen ve feodal değer yargıları, korku ve utanma nedeniyle çoğu kez açıklayamıyor. Yaşadıkları travmayı atlatamayan kimi kadınlar ise yaşadıklarının üstesinden gelemediği için intihar ediyor. Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Hanlar (Xanika) köyünde ikamet eden 20 yaşındaki Nurcan F'nin yaşadıkları ise bölgede yıllardır devlet ve erkek egemen sistemin kadın bedeni üzerinde yarattığı tahribatın en bariz örneği. Aralarında korucuların da olduğu kişilerce iki kez kaçırılan ve tecavüze maruz kalan Nurcan, tüm toplumsal ön yargıları göze alarak kendisine yaşatılanların failleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen, kadına yönelik ayrımcı kararlarla gündemden düşmeyen idari ve yargı mekanizmaları göz, kulak ve vicdanlarını kapatmaya devam ettiği için intihar etti.

Suç duyurusu sonuçsuz kaldı

2 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada av tüfeğiyle intihar ettiği iddia edilen Nurcan, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Nurcan, iki hafta önce Veli İnan tarafından kandırılarak, evlendirme vaadiyle kaçırıldı. Kaçırılma olayında Veli İnan'a Yaşar isimli bir kişinin daha eşlik ettiği belirtildi. Yaklaşık iki hafta boyunca Veli İnan'ın Batman'da bulunan dayısının evinde alıkonulan Nurcan, daha sonra Veli İnan'ın ablasının oturduğu İdil ilçesine bağlı Karalar beldesine götürüldü. Bu esnada kardeşini arayan Nurcan, kendisini kurtarması için aradığı, aynı zamanda ikizi olan Muhittin F, Haberli (Basibrin) Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Muhittin F, askerlerle birlikte kardeşini kurtarırken, daha sonra hem Jandarma Komutanlığı hem de İdil Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunan ailenin, suç duyurusu sonuçsuz kaldı. Aradan geçen bir hafta sonra Nurcan, bu kez Kaşıkçı (Heskal) köyünde korucu olan 8 çocuk babası A. İ. tarafından 1 Temmuz'da kaçılarak, tecavüze uğradığı iddia edildi. Yaşananların üstesinden gelemeyen Nurcan, yaşamına kıyarken, çocuklarının yaşadığı durumu yargıya intikal ettiren ve davalarının takipçisi olacaklarını belirten Nurcan'ın ailesi yaşananları DİHA'ya anlattı.

'Şikayetimize rağmen kimse tutuklanmadı'

Muhittin F, kardeşinin iki hafta önce Dolunay köyünde ikamet eden Veli İnan isimli kişi tarafından kaçırılarak, Batman'da ikamet eden dayısının evine götürüldüğünü söyledi. Muhittin F, kaçırılan kardeşinin daha sonra telefonla kendisine ulaştığını belirterek, "Telefonu açtığımda ağlama sesi duydum. Bana 'Kardeşim gel beni buradan al, kurtar beni' dedi. Ben de jandarmaya gittim. Ve onu onların elinden kurtardık. Daha sonra karakola geldik. İfademizi verdik. Bizi daha sonra savcılığa götürdüler. Şikayetçi olmamıza rağmen savcı, Veli isimli şahsı tutuklamadı. Bunun üzerine kardeşim Nurcan bana 'Neden tutuklamıyorlar, beni kirlettiler. Ben davacıyım bunlardan' diyordu. Daha sonra eve geldik" dedi. Muhittin F, olaydan sonra 1 Temmuz gecesi A. İ. isimli korucunun kardeşini 23.00'de telefonla aradığını ve kendisine "Kim evde?" diye sorduğunu kaydederek, şunları aktardı: "Kardeşim Nurcan herkesin uyuduğunu söylüyor. Bu da arabayla geliyor. Onu kandırmaya çalışıyor ve kendisine 'Seni sevgiline götüreceğim' bahanesiyle zorla alıkoyarak, arabasıyla götürüyor. Daha sonra kardeşime tecavüz ediyor. Aradan bir saat sonra annem kardeşimin görünmediğini bana söyledi. Ben de telefondan en son aranan numarayı aradım. Telefonla aradığımda A. isimli biri çıktı. Ben de kendisine, 'Sen bu saatte aramışsın, kardeşimi sen götürdün' dedim. Kendisi bunu kabul etmedi. Bu sefer kendisi beni aradı. Ve muhtarı arayacağını söyledi. Muhtar kardeşimin nerede olduğunu öğrendiğini söyledi ve beni gelip arabayla aldı. Kardeşimin olduğu Dolunay köyüne gittik. Kardeşim oradaydı. Beni köye götürdüklerinde arabaya kilitlediler. Yarım saat geçtikten sonra muhtar kardeşimle beraber geldi. Kardeşimi arabaya bindirildikten sonra, utanmasın diye onunla konuşmadım. Bizi eve bıraktıktan sonra kardeşimle konuşmaya başladım."

'Kimsenin yüzüne bakamayacak duruma getirdiler'

Kardeşi Nurcan'a, "Benden utanma, çekinme. Başına ne geldiyse anlat bize" dediğini belirten Muhittin F, kardeşinin, "Beni sadece A. aradı. Yanında silah vardı. Beni zorla arabaya bindirdi. Daha sonra Dolunay köyü yakınlarında bıraktı. Ben de korktum orada bir eve sığındım" dediğini ifade etti. Muhittin F, kardeşi Nurcan'ın kendisine en son, "Artık yaşamak istemiyorum. Beni kirlettiler. Şikayetçi olmamıza rağmen kimse tutuklanmadı. Dün yaşanan olaydan sonra kimsenin yüzüne bakamayacak duruma geldim. Davamı istiyorum. Artık yaşamak istemiyorum" dediğini söyledi. Sabah saatlerinde cezaevindeki ağabeyi ile telefonla konuştuğu sırada silah sesinin geldiğini aktaran Muhittin F, odaya gittiğinde kardeşinin intihar ettiğini gördüğünü söyledi. Muhittin F, kendilerine bunu yaşatanlardan şikayetçi olduğunu ve davalarının takipçisi olacaklarını kaydederek, aralarında A., Yaşar, Veli, Veli'nin dayısı ve ablasından da bulunduğu şahıslardan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Anne Fidan: Kızımın ölümünden A. sorumludur

Anne Rıfa F, ise gözleri yaşlı bir şekilde, "Gece geç saatlerde bir araç evimizin önüne geldi. Kızımı araca zorla bindirip götürdü. Kızıma ne yaptılar bilmiyorum. Ama daha sonra kızımı eve getirdiğimizde hep ağlıyordu. Hiçbir şey söylemiyordu. Utanıyordu. Benim kızımın ölümünden aslında A. sorumludur. Kızım utancından kendini öldürdü" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları