loading
close
SON DAKİKALAR

Tek Günde Varisten Kurtulun!

Tek Günde Varisten Kurtulun!
Tarih: 11.02.2012 - 23:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Doç.Dr. Yavuz Enç, hayati riski olmasa da yaşam kalitesini düşüren varisten kısa süreli tedavilerle kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Bacaklarda ağrı, gün içinde giderek artan kramplar, gecenin özellikle ilk yarısında sızlamalar, uyuşma ve karıncalanma gibi belirtilerle kendini gösteren varislerden, günübirlik tedavilerle, hiçbir iz kalmadan kurtulmak mümkün. Skleroterapi, lazer ve  radyo frekans dalgaları kullanılarak yapılan tedaviler sonrasında hasta yürüyerek ya da otomobil kullanarak evine dönebiliyor. 
Varisi; özellikle bacaklarda toplardamarların, kan akımının tek yöne olmasını sağlayan kapakçıklarının bozulması sonucu genişlemesi, uzaması ve büklüm büklüm olması ile ortaya çıkan bir hastalık olarak ifade eden Anadolu Sağlık Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Yavuz Enç, tedavi için erken hareket edilmesinin önemine değiniyor: “Tedavinin geciktirilmesi halinde iyileşmeyen bacak yaraları, deride kalınlaşma, kanama ve iltihap gibi şikayetler artar, hatta tedaviye rağmen tamamen düzelme olamayabilir.”
 
Ayakta durmayı gerektiren mesleklerde risk artıyor

Varisin şişmanlarda daha fazla görüldüğü ve ileri yaşlarda da görülme sıklığının arttığını belirten Enç, ayakta durmayı gerektiren mesleklerde, sakin yaşam şekli olan, yürümeyen, saatlerce televizyon izleyen kişilerde de varis olasılığının yüksek olduğunu kaydediyor.

Doç.Dr. Yavuz Enç, variste tedavi sürecinin zorlu olmadığını belirterek, şunları söylüyor: “Günümüzde geliştirilen yeni noninvaziv girişimlerle genelde poliklinik düzeyinde tedavi sağlanabiliyor. Tedavi gerekliliği ve tipi hastaya göre değişiyor. Genç bir kadında görüntü bozukluğuna yol açan küçük bir varis; egzersiz, diyet, giyim şekli ve uzun süreli ayakta durmak ile oturmaktan kaçınmak gibi konservatif yöntemlerle tedavi edilebileceği gibi ileri 
yaştaki daha yaygın varisleri olan hastalar basınçlı varis çorabı ile yaşam boyu izlenebiliyor.”


Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında
Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden işbirliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlıkta referans merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor

Johns Hopkins Medicine Hakkında
Johns Hopkins Medicine, Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimlerini ve bilim adamlarını, Johns Hopkins Sağlık Sisteminin organizasyonları, sağlık profesyonelleri ve tesisleri ile birleştirmektedir. Johns Hopkins Medicine’ın misyonu, tıbbi eğitim, araştırma ve klinik bakım standartlarını mükemmelleştirerek toplumun ve dünyanın sağlığını daha iyi bir seviyeye çıkartmaktır. Farklı ve kapsamlı olan Johns Hopkins Medicine, Johns Hopkins Hospital’ın 1889’daki açılışından bu yana, sağlığı korumak için hekimlerin ve tıbbi bilim adamlarının biyomedikal araştırmalar ve tıbbi bilgilerin uygulanması konularındaki eğitimlerinde uluslararası liderlik sağlamıştır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları