loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin: İŞİD’e fidye ödendi mi?

Tekin: İŞİD’e fidye ödendi mi?
Tarih: 07.07.2014 - 12:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, IŞİD'e fidye ödendi mi diye sordu...

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kaçırıldıktan 23 gün sonra serbest bırakılan TIR şoförünün “IŞİD’e olan borç yüzünden kaçırıldıkları” açıklamasının kafaları karıştırdığını söyledi. Tekin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, “IŞİD’e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır? Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır?” sorusuna yazılı yanıt istedi

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TIR şoförlerinin borç yüzünden kaçırıldığı iddialarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu. Tekin, “IŞİD’e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır ?” dedi

Gürsel Tekin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergesinde, IŞİD terör örgütü tarafından kaçırılan ve 23 gün boyunca rehin tutulan kamyon şoförlerinin, ailelerine kavuşmalarının tüm ülkemizde büyük bir sevince neden olduğunu ifade etti. Ailelerine kavuşan şoförlerin yaptığı açıklamalarda, “IŞİD’e olan borç yüzünden kaçırıldıkları” ifadelerinin kafaları karıştırdığına dikkat çeken Tekin, “Hükümetinizin daha önce IŞİD’e TIR’larla malzemeler taşıdığına dair uluslararası kamuoyunda çeşitli haberler çıktı ve bu konuda ciddi iddialar ortaya atılmıştır. Şoförlerden birinin yaptığı açıklamada borçlar yüzünden rehin tutulduklarını söylemesi, kafa karışıklığına neden olmaktadır. “ dedi.

İŞİD’EFİDYE ÖDENDİ Mİ?

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na “TIR şoförlerimiz 23 gün sonra kurtarılması için anlaşma yapıldı mı” diye sordu. Tekin’ın Bakan Davutoğlu’ndan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

1-Tır şirketinin IŞİD’e olan borçları nedir?

2-IŞİD terör örgütü ile Hükümetiniz arasında herhangi bir tırla taşıma konusunda yazılı ya da sözlü bir sözleşme yapılmış mıdır? Şoförlerin borç nedeniyle kaçırılması ile bu konunun bir ilgisi var mıdır?

3-Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır?

4-Şoförlerin salınması için IŞİD’e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır?

5-Serbest bırakılan tır şoförlerinin canlı canlı kafa kesen, insanların ciğerini söken, kadınlara tecavüz eden ve çocukları katleden IŞİD terör örgütünü kötülememesi ve hatta iyi göstermesi, kaçırma olayıyla ilgili haber yasağının getirilmesinin iyi olduğu yönünde açıklamalar yapması amacıyla Hükümetin herhangi bir üyesinin ya da görevlendirdiği kişinin telkinleri olmuş mudur?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları