loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin: Nedir bu Telekinezi?

Tekin: Nedir bu Telekinezi?
Tarih: 15.07.2013 - 17:02
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Başbakan'a 'telekinezi'yi sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yiğit Bulut’un ortaya attığı “Telekinezi” iddiasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığına getirilen Yiğit Bulut’un iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Tekin, Başbakan Erdoğan’a yeni başdanışmanı ile ilgili 7 soru yönelterek yazılı yanıt istedi, “Telekinezi yöntemi nedir? Bu yöntemle sizi kim neden öldürmek isteyebilir?” diye sordu.

Gürsel Tekin TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut’un iddialarının dış basında yer bulduğuna dikkat çekti. İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’ın Yazarı Fiachra Gibbons’un Yiğit Bulut’un, Başbakanlık Başdanışmanlığına atanması hakkında bir yazı kaleme aldığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardoımcısı Tekin, Gibbons’ın köşesine taşıdığı , Yiğit Bulut’a ait açıklamaların dikkat çekici olduğunu kaydetti. Tekin şöyle dedi:

“Gibbons yazısında, Yiğit Bulut’un açıklamasını, okurlarına şu şekilde aktarmıştır: “TV sunucusu ve yorumcu Yiğit Bulut, protestoların (Gezi Parkı) masraflarının Alman hava yolu şirketi Lufthansa tarafından ödendiğini; çünkü İstanbul’a 3. havaalanı projesinin 100 milyon yolcuyu Almanya’dan Türkiye’ye çekeceği korkusu taşıdıklarını, Türkiye’nin düşmanlarının telekinezi yöntemiyle Erdoğan’ı öldürmeyi planladıklarını iddia ediyor.”

Gibbons, aynı yazısında, Bulut’un açıklamalarına yer verdikten sonra şu yorumu yapmıştır: ”Yiğit Bulut, geçen ay bir televizyonda bunları söyledi. Bu hafta Bulut, Erdoğan’ın en yüksek resmi makamına getirildi. Amerikan Merkezi İstihbarat Servisi’ne (CIA) kadar çok sayıda komplo teorisiyle Gezi Parkı protestolarını açıklamaya çalıştı.”

AKP hükümetinin Gezi Parkı olaylarının arkasında CIA, gelişen ekonomiyi kıskanan Avrupa, teröristlerle işbirliği yapan belirlenemeyen dış güçler, faiz lobisi ve uluslararası Yahudi lobisi gibi nedenler gösterdiğini yazan yazan Gibbons, şöyle devam etmiştir:

“Artık, cevabı biliyoruz. Başbakan’ın arkasında onu gözden düşürmek için karanlık güçler tarafından planlanan dev bir telekinezi saldırısı var.”

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’ın Yazarı Fiachra Gibbons’ın da Yiğit Bulut’u referans göstererek köşesine taşıdığı iddialar, Türkiye’nin uluslararası çevrelerde alay konusu haline gelmesine yol açmıştır. Gibbons, yazısında ironi yaparak Türkiye’nin ulusal ve uluslararası politikalarının hangi zihniyete teslim
edildiğini göstermiştir.

Bu bağlamda, Gibbons’ın köşesine taşıdığı iddiaların sahibi olan Yiğit Bulut’un gazeteciyken Başbakanlık Baş Danışmanlığı’na getirilmesi konunun önemini artırmıştır. Yiğit Bulut, eğer iddialarını bir gazeteci olarak dile getirse, belki birkaç gün konuşulur; iddialar tarihe bırakılırdı. Ancak; bu iddiaları dile getiren Yiğit Bulut’un Başbakanlık Baş Danışmanlığı’na getirilmesi ve adeta ”ödüllendirilmesi” konunun hassasiyetini artırmaktadır. Bulut’un
danışmanlığa atanması, Başbakan Erdoğan’ın da aynı düşünceleri sahiplenmesi anlamına gelmektedir.”

TEKİN’DEN BAŞBAKAN’A SORULAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlamasını istediği 7 soru şöyle:

1- Başbakanlık Başdanışmanı sıfatı taşıyan Yiğit Bulut, Türkiye’nin düşmanlarının telekinezi yöntemiyle Başbakan Erdoğan’ı öldürmeyi planladıklarını iddia etmektedir. Bu önemli bir iddiadır. Türkiye’nin düşmanları kimlerdir ve neden Başbakanı öldürmek istemektedirler?

2- ”Telekinezi Yöntemi” nedir? Bu yöntem hakkında Başbakanlık’ın elinde herhangi bir bilimsel veri mevcut mudur?

3- Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, Gezi Parkı protestoların masraflarının, Alman hava yolu şirketi Lufthansa tarafından ödendiğini iddia etmektedir. İddiasına gerekçe olarak da Almanya’nın 3. havaalanı
projesinden dolayı, 100 milyon yolcuyu kaybetme korkusu taşımasını göstermektedir. Bu iddiaya ilişkin elinizde somut bir veri bulunmakta mıdır? Şayet yoksa Başbakanlık Başdanışmanı gibi önemli bir görevde bulunan Yiğit
Bulut bu iddialarını ispat etmek durumunda değil midir?

4- Bulut iddialarında, Amerikan Merkezi İstihbarat Servisi’ne (CIA) kadar uzanan çok sayıda komplo teorisini, Gezi Parkı protestolarıyla ilişkilendirmeye çalışmıştır. CIA’nin, halkın demokratik taleplerini dile getirdiği protestolarla ilişkilendirilmesi tarafınızca nasıl yorumlanmaktadır? Siz de protestoların arkasında CIA’nın olduğunu mu
düşünüyorsunuz? Başdanışmanınızın elinde hiçbir somut delil olmadan bu tür yorumlar yapması karşısında nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?

5- Yiğit Bulut’un hiçbir somut veriye dayanmayan bu iddiaları hakkında savcılık makamları tarafından başlatılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Yok, ise savcılığa “Suikasta uğrama ihtimalim var” , ”Hükümete yönelik komplo hazırlıkları var” diyerek suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?

6- Bu iddialar arasında en önemli olan TC Başbakanı’nın öldürülmek istenmesidir. Bu konuda polisin, istihbarat birimlerinin ve yetkili birimlerin elinde ne tür bilgiler bulunmaktadır? Kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

7-Şahsınızın ve ülkemizin hedef alındığına yönelik iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları