loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin Şanlıurfa'da: ''Bu durum bana ‘Susuz Köy’ filmini hatırlattı''

Tekin Şanlıurfa'da: ''Bu durum bana ‘Susuz Köy’ filmini hatırlattı''
Tarih: 30.05.2014 - 15:49
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ''Somali’yi görmüş siyasetçi olarak söylüyorum, Şanlıurfa’da gördüklerim Somali’den çok yüreğimi sızlattı'' dedi...

“Suriye’deki iç savaştan kaynaklanan büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor, elektrik ve su sorunu var. Bu durum bana ‘Susuz Köy’ filmini hatırlattı. Yani 70′li yıllardaki manzarayla karşı karşıyayız”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin CHP Milletvekilleriyle birlikte sürdürdüğü yurt gezileri çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi ve kentte özellikle Suriye’den göçedenlere verilen hizmet ile kentteki yaşam konusunda incelemelerde bulundu.

Başta CHP İl yöneticileri olmak üzere, ilgili yetkili her kesimden insanlarla ve göç eden Suriyelilerle ayrıntılı görüşmeler yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Somali’yi görmüş siyasetçi olarak söylüyorum, Şanlıurfa’da gördüklerim Somali’den çok yüreğimi sızlattı” dedi.

Suriye’deki iç savaşa ve oradaki çatışmaların Türkiye’ye yansımasına da dikkat çeken Gürsel Tekin, ”Büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor, bu ayıbı içte ve uluslararası platformda kimse görmezden gelemez” dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesini de ziyaret eden Gürsel Tekin, bu ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tekin, yetersiz imkanlarla hizmet vermeye çalışan hastanenin yoğunluğa cevap veremediğini belirtti. Türkiye-Suriye ilişkilerinden ve Türkiye’ye göçten kaynaklanan çok ciddi sıkıntılara dikkat çeken Tekin, sadece hastanede değil, sıkıntı ve sorunları her yerde görüyorsunuz. Binlerce insan sokaklarda perişan. Bu insanlık dramına hepimizin el atması gerekiyor” dedi.

BM’yi ve bütün dünyayı bu konuda duyarlı olmaya da çağıran Gürsel Tekin şunları da söyledi”Büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor, bu ayıbı görmezden gelmemiz mümkün değil. Ayrıca, bölgede elektrik ve su sorunu var. Bu sorun sadece Şanlıurfa’da değil ülkenin birçok yerinde yaşanıyor. Ülkemizdeki bu durum bana ‘Susuz Köy’ filmini hatırlattı. Yani 70′li yıllardaki manzarayla karşı karşıyayız”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları