loading
close
SON DAKİKALAR

Teknopark işçileri ödenmeyen maaşlarının taahhütnamesini aldı

Teknopark işçileri ödenmeyen maaşlarının taahhütnamesini aldı
Tarih: 22.01.2013 - 18:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

Teknopark işçileri alamadıkları maaşları için Uzunlar İnşaat şirketinin önünde eylem yaptı...

Teknopark İstanbul Projesi; İstanbul Ticaret Odası, Savunma Müsteşarlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri'nin bir araya gelerek oluşturulan projede çalışan işçilerin maaşlarının verilmemesi üzerine işçiler haftalardır eylemde.

Bugün Uzunlar İnşaat Şirketinin vatan caddesi üzerinde bulunduğu binaya gelen işçiler, alamadıkları maaşlar için eylem yaptı.

İşçilerden 3 kişi binaya girerek şirket sahibi Numan Uzunlarla görüştü. 

Şirket binası önünde gelen işçilerden mimar olarak çalışan Burçin Kuz'un yaptığı açıklamada, haftalardır sokaklarda olduklarını, emeklerinin karşılığını alabilmek için mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Uzunlar İnşaat'ın sahipleri, başta Adnan Uzun olmak üzere tüm yetkililer, size sesleniyoruz: sizler zevk-i sefa içinde yaşarken, bizler yazın sıcağında, ağır çalışma koşulları altında aylarca alın teri döktük. Emeğimizin karşılığını size bırakacağımızı mı sanıyorsunuz?” dedi. 


Açıklamadan sonrası üç işçi şirket yönetimiyle görüşme yaptı. Yarım saat süren görüşmeden sonra işçiler dışarı çıktı.
 
Burçin Kuz tekrar bir açıklama yaparak, içeride geçen görüşmelerde şirket yönetiminden Numan Uzunlar'la görüştüklerini alacakların tahsil edilmesi için 192 bin lira bir taahhütname aldıklarını söyledi. 

Kuz,  5 Şubat'a kadar tüm işçilerin alacaklarının tahsil edileceğini bir haftaya kadar ise 192 bin liranın yarısını ödeneceğini diğer yarısınında 5 Şubat'a ödeneceğinin sözünü aldıklarını aktardı. Burçin Kuz son olarak, maaşlarının ödenmemesi halinde mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. 

İşçiler daha sonra binanın önünden ayrıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları