loading
close
SON DAKİKALAR

Temel Karamollaoğlu; '15 Temmuz hain darbe girişiminin finansörü ilan edilen bir ülke şimdi Türkiye Yüzyılı'nın finansörü yapılmak isteniyor'

Temel Karamollaoğlu; '15 Temmuz hain darbe girişiminin finansörü ilan edilen bir ülke şimdi Türkiye Yüzyılı'nın finansörü yapılmak isteniyor'
Tarih: 12.07.2023 - 09:21
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin TBMM'deki ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyaset tarihine kayıt düşecek bir anı yaşadıklarını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İktidarın 45 günlük icraatlarıyla enflasyon yükselmeye, faiz artmaya, döviz tırmanmaya devam ediyor. Ev sahiplerine yüzde 25 sınırı koyan hükümet keşke benzer sınırı enflasyon içinde hayata geçirebilse." dedi.
 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin TBMM'deki ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyaset tarihine kayıt düşecek bir anı yaşadıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, "Meclis grubumuzun kurulması bizleri, bütün camiamızı mutlu etti. Eminim huzursuz ettikleri de vardır. Siyasi makamları, zatlarına mahsus kudret zemini görenler bizimle anlaşamazlar. Siyaseti, kişisel kazanç imkanı kabul edenler bizi anlayamazlar. Çünkü biz siyaseti kişiye servet ve mevki edinme değil, kitleye hizmet üretme fırsatı kabul ederiz. Çünkü bizim için siyasi makamlar kudret sahibi olmaya değil, adaleti hakim kılmaya ve millete hizmet etmeye araçtır." diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu, Milli Görüşü gömlek zannedip çıkaranların, mülkiyet sanıp maliklik iddiası ortaya koyanların, kendilerinin siyaseti ahlaklı yapma gayretlerini anlamadığını savundu.

Hükümetin icraatlarını eleştiren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

Gelecek Partisi Genel Başkanı, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Beyefendi,

Davamızın emektarları,

Muhterem Milletvekili Arkadaşlarım

Kıymetli misafirler,

Değerli Basın mensupları;

Hepinizi muhabbetle, hürmetle selamlıyor,

Bu ilk grup toplantımıza bize iştirak etmenizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.  

Saadet Partisi Meclis Grubu;

“Önce Ahlak Ve Maneviyat” Esaslı Kadim Siyasi Duruş Söz, Oy Ve İrade Sahibidir

Değerli Arkadaşlar….

Siyaset tarihimize kayıt düşeceğimiz bir gündeyiz.

El, gönül, fikir ve hedef birliğiyle nihayete erdirdiğimiz uzunca aradan, gönülsüz molalardan sonra buradayız. 

T.B.M.M’nin 28. Döneminde, Saadet Partisi Meclis Grubumuzun ilk toplantısını yapıyoruz.

Evet. Bugün itibariyle siyaset kulvarında yeni bir milat söz konusudur.

Evet. Bugünden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisinde, “önce ahlak ve maneviyat” esaslı, kadim bir siyasi duruş söz, oy ve irade sahibidir.

Saadet Partisi Meclis Grubumuz; önceliği ahlak ve maneviyat olan, siyasete erdem ve ahlak temelli yaklaşan Saadet ve Gelecek Partilerinin emeği ve özverisiyle kurulmuştur.

Meclis Grubumuzun kurulması; bizleri, bütün camiamızı mutlu etti, eminim huzursuz ettikleri de vardır.

Siyasi Makamları, Zatlarına Mahsus Kudret Zemini Görenler; Bizimle Anlaşamazlar.

Meclis çalışmalarına Grup olarak katkı sunacak olmak bizleri heyecanlandırmaktadır.

Saadet ve Gelecek Partilerimizin ortak bir irade ve duruşla Grup kurmasından büyük memnuniyet duymaktayız.

Gelecek Partisinin çok değerli Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na ve onun şahsında bütün Gelecek Partisi teşkilatlarına ve mensuplarına; tevazu ve özveriye dayalı birlikte siyaset yapma sürecine emsalsiz katkılarından dolayı şükranlarımı ifade etmeyi görev addediyorum.

Siyaseti, kişisel kazanç imkanı kabul edenler; bizi anlayamazlar. Çünkü, biz siyaseti kişiye servet ve mevki edinme değil, kitleye hizmet üretme fırsatı kabul ederiz.

Siyasi makamları, zatlarına mahsus kudret zemini görenler; bizimle uzlaşamazlar. Çünkü, bizim için siyasi makamlar, kudret sahibi olmaya değil, adaleti hakim kılmaya ve millete hizmet etmeye araçtır.

Bu Meclis Grubu; Milli Görüş Siyasetinin Meclisteki Karargahıdır

Değerli Arkadaşlar Kıymetli Hazirun

İnanıyorum ki; Saadet Partisi Meclis Grubu; milletin iradesinin, değerlerinin, beklentilerinin, tepkilerinin, tekliflerinin Mecliste söz, ses ve siyaset olarak vücut bulmasını sağlayacaktır inşallah.

Bu grup; hayra motor, şerre fren, doğruya destek, yanlışa köstek, iyiye imkan, kötüye sınır olacaktır. Matematik hesapların nesnesi de, politik kurnazlıkların öznesi de olmayacaktır.

Nasıl ki; Saadet Partisi Milli Görüş’ün siyaset zeminindeki ikametgahı ise

Bu Meclis Grubu da; Milli Görüş siyasetinin ve onunla beraber yol yürümeyi özümseyenlerin Meclisteki karargahıdır.

Bu Meclis Grubu; Muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın özümsediği, dert ve hedef edindiği adil devlet, insanca yaşam, adil paylaşım ideallerinin Meclis Grubu’dur.

Milli Görüşü gömlek zannedip çıkaranlar, mülkiyet sanıp maliklik iddiası ortaya koyanlar; siyaseti ahlaklı yapma gayretimizi, insan temelli siyaset yapma hasletimizi ne anlayabildiler, ne de kavrayabildiler.

“Yalan ve iftirayla Seçim Kazanıyorlar, Talanla Ekonomi Yönetiyorlar”

Ne yazık ki; Seçimlerden bugüne yapılanlara, yapılmayanlara, söylenenlere ve söylenmeyenlere baktığımızda; “Yalan ve İftirayla Seçim Kazanıyorlar, Talanla Ekonomi Yönetiyorlar” demek mümkün.

28. Dönem Milletvekili seçiminin üzerinden iki ay, Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerinden ise 45 gün geçti.

Bu sürede, İktidar tarafından ortaya konan bir takım icraatlar var. TBMM’de Cumhur İttifakı işbirliğiyle kabul edilen kanunlar ve sunulan kanun teklifleri var.

Öncelikle şunu görmek gerekir ki; Sn. Erdoğan, Ak parti ve Cumhur İttifakı seçim sürecinde dile getirmediği birçok icraata da girişti.

Seçim beyannamelerinde, seçim mitinglerinde yer almayan birçok hususu, kısa sürede icraata koydu.

Seçim sürecinde devletin kasasından elini çekmeyen iktidar,  seçimden sonra milletin kesesine el atmaktan çekinmiyor.

Cumhuriyet Tarihinin Tek Seferdeki En Büyük Faiz Artışını Yaptılar

2023 yılında ödenecek MTV’nin iki kat ödenmesi vaatleri yoktu. Hemen hayata geçirdiler.

Katma Değer Vergisi oranlarında artış şeklinde bir vaatleri yoktu. KDV oranlarında 2-12 puan arasında artış yaptılar.

Faizleri düşüreceğiz demişler hatta bir de üstüne “NASS” kavramı ile teminat göstermişlerdi. Fakat, kabine oluştuktan ve Merkez Bankası yeni başkanı göreve başladıktan hemen sonra Cumhuriyet tarihinin tek seferdeki en büyük faiz artışını yaparak işe başladılar.

Politika faizini %75 artırmakla yetinmediler. Vergi ve harçlarda da %50 ila %228 arasında artış yaptılar.

Üniversite öğrencilerine ÖTV-KDV muafiyetli telefon ve bilgisayar vaat etmişlerdi.

Biz yanlış anlamışız vergi muafiyeti değil vergi eziyeti vaat etmişler.

Yurt dışından edinilen telefonların, kayıt ücreti 6 bin TL’den 20 bin TL’yle yükselttiler.

Enflasyon Yükselmeye, Faiz Artmaya, Döviz Tırmanmaya Devam Ediyor.

Ne yazık ki acıklı ve endişe verici bir tabloyla karşı karşıyayız. İktidarın 45 günlük icraatlarıyla enflasyon yükselmeye, faiz artmaya, döviz tırmanmaya devam ediyor.

Hayatı pahalılaştıran İktidar, emeği ucuzlatmayı, emekliyi ise yardıma muhtaç bırakmayı başarmış görünüyor.

Aynı Hükümet, ev sahiplerine diyor ki;  kira ücretlerinizi %25’den fazla artıramazsınız. Ev sahiplerine %25 sınırı koyan Hükümet keşke benzer sınırı enflasyon içinde hayata geçirebilse.

Değerli Arkadaşlar

İktidarın, Seçim sürecinde ve seçim sonrasında Türkiye’deki siyasi gelişmelere, seçimlere katılan siyasi partilere yönelik haddi aşan, hak ve adalet sınırlarını zorlayan, hadsiz isnat ve ithamlarda bulunduğu birçok söylemlerine şahit olduk.

İktidarın, kendisinin, seçim sürecinin sonuna doğru yolda gördüğü partiye dahi “ittifaka katıl” daveti yapmaya mahkum siyasetçi kimliğine yönelik söylenecek çok söz var.

15 Temmuz’un Finansörü İlan Ettikleri Ülkeyi Türkiye Yüzyılı Finansörü Yapmak İstiyorlar

Millete yalan söyleyen bir siyasi öznenin, bize sataşmasını çok görmeyiz.  Milletten doğruları saklayan bir siyasetçinin, devlet yönetiminde gel-git karakterli bir öznenin beyanlarını ciddiye almamak gerek.

Fakat, büyük ekonomi, müthiş ekonomik büyüme, tek haneli enflasyon,  sıfıra yakın faiz cümlesi kurarak seçmene yönelik “tokatçılık” icraatı kabarık olan birinin herkesi kendisi gibi sanmasından yakınmak değil böyleleri ile siyasi ortaklıktan sakınmak elzemdir kanaatindeyiz. Biz de öyle yaptık.  

Milletin kesesine el uzatan, milletin emeğini değersizleştiren, emeklinin, emekçinin umudunu azaltan siyaset tokatçısının kim olduğunu açıkça söylemeye gerek var mı?

Kimden bahsettiğimizi ve nelerden bahsetmek istemediğimizi herkes anlamıştır, eminim.

15 Temmuz ihanet darbesinin finansörü ilan ettikleri bir ülkeyi, şimdilerde sözde “Türkiye Yüzyılı”nın finansörü yapmak isteyenlerden bahsediyorum.

Darbe finansöründen, yüzyıl finansörü çıkarmak hayalini kuranlardan ve bu hayali gerçeğe çevirmek için kırk takla atanlardan bahsediyorum

Teröre destek verdiği suçlaması yaptığımız ve bu nedenle NATO üyeliklerine veto tehdidi savurduğumuz ülkelerden, şimdi AB üyeliğimize destek vermesini isteyen diplomasi zavallılarından bahsediyoruz.

Bu diplomatik zevatın yaptığı teklifin özeti şu; “Biz sizin NATO’ya girmenize  vesile olalım, siz de bizim AB’ye girmemize katkı verin.”. AB’ye muhtaç değildik fakat demek ki o da seçimden önce imiş. 

Merak ediyoruz. İki ülkenin NATO üyeliğine Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak mı yoksa Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanı olarak mı evet demek zorunda kaldınız.

Farkında mısınız? Her adımınız ve kararınızla, Büyük Ortadoğu Projesine destek veriyorsunuz. Bundan vazgeçin. 

İçinde bulunduğumuz dönemde, ülkemiz için en büyük tehdit BOP’dur.

Kur’an’a yönelik tahkir fiillerine göz yuman bir ülkenin NATO üyeliğine, bu fiillerin hemen ertesinde onay vermek ne anlama geliyor.   ALLAH, akıl ve fikir versin bunlara.

“Yaşanabilir Türkiye”  İdealinin  ve ”Yeniden Büyük Türkiye” Hedefinin

“Yeni Bir Dünya Kuruluşu”nun İlk Tohumlarını Atıyoruz.

Evet bugün Gelecek Partisi ile birlikte oluşturduğumuz Meclis Gurubumuzun ilk toplantısında değerli Genel Başkan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi ve Gelecek Partisinden seçilen li Milletvekili arkadaşlarımızla;  grup siyaseti düzeyinde yapacağımız çalışmalar için Bismillah diyoruz.

Bugün sadece Milletin Meclisinde değil Türkiye siyasetinde de yeni bir dönem başlıyor.

Bugün “Yaşanabilir Türkiye”  idealinin ve “”Yeniden Büyük Türkiye” hedefinin ve hatta “Yeni Bir Dünya Kuruluşu”nun ilk tohumlarını atıyoruz.

İnanıyoruz ki; Saadet Partisi çatısı altında oluşan Meclis grubuyla; Saadet ve Gelecek Partili, ahlaklı, adil, cesur ve yürekli 20 milletvekili arkadaşımız; Meclisteki bütün çalışmalarda hayra motor şerre fren olacaktır.

Söz Veriyoruz; Bizler Algının Değil Hakikatin Mücadelesini Vereceğiz

Biz, buradan ilan ediyor ve söz veriyoruz k; bizler algının değil hakikatin mücadelesini vereceğiz.

Bizler,  milleti kandırmanın değil milleti refaha, huzura, adalete ve gerçekten kalkınmaya ulaştırmanın derdinde olacağız.

Bizler ve arkadaşlarımız;

1001 odalı saraylarda saltanat sürenlerin değil, inşaat şantiyelerinde emeği sömürülenlerin mücadelesini verecekler;

İtibardan tasarruf olmaz diyerek gösteriş ve şatafatla övünenlerin değil, ekmek büfelerinde kuyruğa girenlerin, 7.500 lira maaş ile açlığa, sefalete mahkum edilenlerin mücadelesini verecekler;

Saadet Partisi bu parlamentoda;

Çukurambardaki karanlık odalarda ihale paylaşanların değil,  kömür madenlerinde ekmeğini paylaşanların mücadelesini verecekler.

Hak Yiyenlerin Değil, Hakkı Yenenlerin Mücadelesini Vereceğiz

Evet Saadet Partisi Grubu,  20 cesur ve yürekli milletvekiliyle bu parlamentoda:

 4- 5 yerden maaş alan torpillilerin değil, atanamayan öğretmenlerin, mülakatlarda elenen üniversite mezunu gençlerin mücadelesini verecek

 5’li çetelerin değil

Esnafın, köylünün, çiftçinin, işsiz gencin, açlık sınırının altında asgari ücrete mahkûm edilen işçinin mücadelesini verecek.

Hak yiyenlerin değil, hakkı yenenlerin mücadelesini verecek.

Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bizim parlamento çalışmalarında 5 temel ölçümüz olacak.

Atılan her adımı, getirilen her kanunu bu teraziye koyacak, şayet milletin lehine ise kimden geldiğine bakmaksızın destek vereceğiz.

Ölçümüz; Güçlü-Müreffeh-Üreten-Özgür-Öncü Türkiye

Nedir bu 5 ölçü:

1-Güçlü Türkiye

Atılan adım Türkiye’yi güçlendiriyor mu? Şahsiyet katıyor mu? Ölçeceğiz, tartacağız ülkemizin hayrına ise sonuna kadar destek vereceğiz.

2- Müreffeh Türkiye

Getirilen düzenleme milletin refahını arttırıyor mu azaltıyor mu? Eziyor mu, sömürüyor mu? Sonuç menfi ise sonuna kadar karşı çıkacak engellemek için her yolu deneyeceğiz.

Diğer üç ölçümüz ne:

3- Üreten Türkiye

4- Özgür Türkiye

5- Öncü Türkiye

Ölçümüz budur. Terazimiz budur.

Bu idealler, hedefler ve ölçüler için siyaset yapmakta, meclis çalışmalarına katkı sunmakta kararlıyız.

Buradan iktidara sesleniyorum.

Gelin israftan vazgeçin. Yolsuzluk ekonomisini terk edin.

Türkiye’nin kalkınmasını istiyorsanız? Kamuda israfı,  ekonomide yolsuzluğu,  atamalarda adam kayırmayı bırakın.

Bunları yaptığınız gün; emin olun başarılı olursunuz, biz de size destek oluruz.

Milletimize hizmet noktasında onur ve huzur içerisinde olduğumuz bu tarihi günümüze bedenen ve kalben eşlik eden herkese, her kardeşime, milletimin bütün fertlerine minnet ve şükranlarımı sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

ALLAH, önce ahlak ve maneviyat, emanet ve ehliyet, liyakat ve mesuliyet siyaseti noktasında yar ve yardımcımız olsun.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları