loading
close
SON DAKİKALAR

Temel Karamollaoğlu; Gazze'ye insani yardım dahi ulaştırılamıyorsa, bu Türkiye'yi güçlü kılacak politikalar uygulanmamış olmasından kaynaklanıyor!

Temel Karamollaoğlu; Gazze'ye insani yardım dahi ulaştırılamıyorsa, bu Türkiye'yi güçlü kılacak politikalar uygulanmamış olmasından kaynaklanıyor!
Tarih: 08.11.2023 - 23:54
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı'ndan iktidara seslenen Temel Karamollaoğlu, borç alanın emir alacağını, kendi ihtiyaçlarını üretmeyenlerin başkasına muhtaç hale geleceğini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Açlık sınırının 13 bin lirayı, yoksulluk sınırının da 44 bin lirayı geçtiği, buna karşın emeklinin 7 bin 500, asgari ücretlinin ise 11 bin 400 liraya mahkûm edildiği bir ülkenin dış politikası etkili olamaz. Bilmeliyiz ki daha KYK yurtlarındaki asansörlerin güvenliğini bile sağlayamayan bir ülkenin mazlumlara güven vermesi mümkün değildir." dedi.

Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı'nda, Karamollaoğlu'nun hitabından önce, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı Gazze'ye destek için Mısır'a giden milletvekilleri Mesut Doğan, Sema Silkin Ün, Necmettin Çalışkan ve Mustafa Kaya temasları hakkında grubu bilgilendirdi.

Karamollaoğlu da konuşmasında Filistinli mazlumların yanında olduklarını belirterek, Gazze'yi yıllardır açık hava hapishanesine dönüştürenlerin, sessizlikten aldığı güçle bölgeyi ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini söyledi.

İsrail'in önceden beri yaşanan katliamlarına karşı dünyanın sustuğunu ifade eden Karamollaoğlu, Saadet-Gelecek grubu olarak ilk günden zulme karşı seslerini yükselttiklerini, milletvekillerinin Gazze'ye girebilmek için uğraştıklarını ancak bunun mümkün olmadığını anlattı.

Karamollaoğlu, ABD, İngiltere, Almanya ve diğer ülke başkan, başbakan ve bakanlarının Tel Aviv'e girebildiğini ancak Türk milletvekillerinin Gazze'ye geçemediğini dile getirerek, "İşte Batı'nın ikiyüzlülüğü, işte bizim, İslam ülkelerinin acizliği, işte Türkiye'nin hali pürmelal. Hepsi birleşince bir halk göz göre göre böyle soykırıma uğratılıyor. İster istemez içimizden 'sizin yere batsın insan hakları ve demokrasi söylemleriniz, yere batsın sizin normalleşme süreçleriniz, yere batsın sizin reel politik anlayışınız' demek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Gazze'nin insansızlaştırılmak istendiğini belirten Karamollaoğlu, "Gazze Filistin'indir. Kudüs'ün doğusu da batısı da Filistinlilere aittir." dedi.

Batı'nın, uluslararası hukuka uymayı da insan haklarına sahip çıkmayı da benimsemediğini ve asıl yüzünün ortaya çıktığını belirten Karamollaoğlu, "Artık bu blokun dünyaya huzur ve barış getirmesi mümkün değildir. Bunu iyi bilmemiz icap eder. Biz bu blokun parçası olamayız, olmayacağız. Bunu herkes böyle bilsin." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Gazze'nin bugün bu hale gelmesinin sebebinin İslam ülkelerinin yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklandığı dile getirerek, "Bugün Filistin meselesinde kör, sağır ve dilsiz taklidi yapılıyorsa bilinmelidir ki zamanında atılması gereken adımların atılmamış olmasındandır." dedi.

İktidara seslenen Karamollaoğlu, borç alanın emir alacağını, kendi ihtiyaçlarını üretmeyenlerin başkasına muhtaç hale geleceğini savundu.

Temel Karamollaoğlu, sadece kınamayla, mitingle, konvoyla durumun kurtarılmaya çalışıldığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Açlık sınırının 13 bin lirayı, yoksulluk sınırının da 44 bin lirayı geçtiği, buna karşın emeklinin 7 bin 500, asgari ücretlinin ise 11 bin 400 liraya mahkûm edildiği bir ülkenin dış politikası etkili olamaz. Bilmeliyiz ki daha KYK yurtlarındaki asansörlerin güvenliğini bile sağlayamayan bir ülkenin mazlumlara güven vermesi mümkün değildir. Eğri oturup doğru konuşalım. Kendi ülkesinde adaleti tesis edemeyenlerin başka ülkelerde yaşanan adaletsizliklere karşı söylediği cümlelere kimse itibar etmez. Sırf gazetecilik yapıyor diye gazetecileri tutuklarsanız, tutuksuz yargılamak esas iken tutuklu yargılamayı bir norm haline getirirseniz kimse sizin sözlerinizi dikkate almaz. Bizim iktidara dönük eleştirilerimiz sadece bugüne dair değildir. Dünden bugüne yapılan yanlışların bugün bizi getirdiği noktayadır bizim temel itirazımız. Dünden bugüne satılan fabrikalaradır bizim itirazımız. Irak'a binlerce sortinin bizim topraklarımızdan yapılmış olmasınadır bizim tepkimiz."

Gazze'ye insani yardım dahi ulaştırılamıyorsa, bunun Türkiye'yi güçlü kılacak politikaların uygulanmamış olmasından kaynaklandığını öne süren Karamollaoğlu, 21 yıldır ısrarla yapılan yanlışların, bugün Gazze'yi bu denli çaresiz kıldığını iddia etti.

Karamollaoğlu, sivillerin tahliyesi adı altında Gazze'nin insansızlaştırılmasını kabul etmediklerini ifade ederek, "Vatanlarına sahip çıkan ve Müslümanların onurunu kurtaran Hamas'ın mücahitlerine benzer bir mücadeleyi bir asır önce yürüten Gazi Meclisimizin çatısı altında selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Saadet-Gelecek grubu olarak özgür Filistin için haykırmaya bundan sonra da devam edeceğiz inşallah. Mazlumları asla sahipsiz bırakmayacağız. Ant olsun ki emperyalizmin ve siyonizmin tuzaklarını boşa çıkaracağız. Ant olsun ki herkes sussa da biz susmayacağız, herkes bu davadan vazgeçse de bizler kesinlikle vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları