loading
close
SON DAKİKALAR

Tencere-tava çalmaya para cezası

Tencere-tava çalmaya para cezası
Tarih: 02.07.2013 - 14:39
Kategori: Yerel

Antalya’nın Finike ilçesinde Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için tencere-tava çalan 7 kişiye 88'er lira para cezası verildi...

Finike ilçesinde Gezi Parkı eylemleri kapsamında yapılan protesto eylemlerine tencere-tava çalarak destek veren eczacı Aslı Filiz ve 6 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre "gürültü yapmaktan" dolayı 88'er lira para cezası kesildi.

Yaklaşık 1 hafta boyunca balkonundan tencere-tava çalma eylemine destek verdiğini belirten Aslı Filiz, eşi Ahmet Metin Filiz'in de ışıkları yakıp söndürdüğünü söyledi.

Aslı Filiz, "Demokrasilerde halkın sesine kulak verilirken, burada kesilmektedir" dedi.

Kararı kınadığını belirten Filiz, "Bahane uydurarak yapılan cezai uygulamalarla halkın demokratik tepki vermesini engellemek sorunlara çözüm olmaz, aksine artırır" diye konuştu.

KARARA İTİRAZ

Aslı Filiz’in avukatı Atilla Sözbir, karara itiraz için Finike Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne dilekçe verdi.

Avukat Sözbir, bu işlemin yasaya aykırı, müvekkilinin eylemininse demokratik hak olduğu görüşünü dile getirdi.

İtiraz dilekçesinde, söz konusu eylemin basit bir gürültü olmadığı, ülke gündemini uzun süredir meşgul eden toplumsal hareketin küçük bir parçası olduğu ifade edildi. Gezi Parkı eylemlerinin ülke çapına yayıldığı hatırlatılan dilekçede, Filiz'in de yaşananlar karşısında suskun kalamayarak, mümkün olan en pasif, en zararsız şekilde kendisini ifade etmeye çalıştığı belirtildi.

Dilekçede, Susurluk olaylarında da benzer eylemler yapıldığı, ancak bu eylemlere katılanlara yaptırım uygulanmadığı hatırlatıldı.

Dilekçede, söz konusu eylemin Türkiye çapında saat 21.00'de başladığı, tutanağın da aynı saatte olduğu hatırlatılarak, 'ihbar' üzerine işlem yapma gerekçesi eleştirildi.

Dilekçede, "Yapılan işlemin amacının gürültüyü önlemek değil, eyleme katılanlar üzerinde baskı oluşturmak olduğu açıktır" denildi.

ntvmsnbc

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları