loading
close
SON DAKİKALAR

‘Tenet’, 15 Aralık’ta fiziki medya formatında ve VOD platformlarında yayımlanacak

‘Tenet’, 15 Aralık’ta fiziki medya formatında ve VOD platformlarında yayımlanacak
Tarih: 08.11.2020 - 10:30
Kategori: Kültür & Sanat

26 Ağustos’ta gösterime giren ancak gişede aradığını bulamayan Christopher Nolan imzalı “Tenet”, 15 Aralık’ta fiziki medya formatında ve VOD platformlarında yayımlanacak.

FilmLoverss‘ın Variety‘den aktardığı habere göre, Christopher Nolan imzası taşımasıyla bu yılın en heyecanla beklenen filmleri arasında yer alan “Tenet”, pandemi sonrası vizyona giren ilk büyük yapım oldu. 26 Ağustos’ta vizyona giren film, gösterime girmeden önce sinema salonu işletmecileri ve stüdyolar tarafından seyirciyi yeniden salonlara çekecek yapım olarak görüldü. Film bir kısım izleyiciyi salonlara çekmeyi başardı ancak bu rakam beklentilerin çok altında kaldı. Sadece prodüksiyon bütçesi bile 200 milyon doların üzerinde olan “Tenet”, gösterimde kaldığı dokuz haftanın sonunda 350 milyon dolar hasılatta kaldı. Filmin yarattığı bu hayal kırıklığı seyircinin salonlara dönmeye hazır olmadığını göstererek stüdyoların 2020’yi büyük ölçüde gözden çıkarmasına neden oldu.

“Tenet”ın gösterime girdiği dönemde konuşulan ve gişe rakamları beklentilerin altında kaldıktan sonra Warner Bros. tarafından altı çizilen nokta, filmin ilk başta büyük rakamlara ulaşmasa da uzun süre vizyonda kalacağı ve uzun vadede daha iyi bir sonuç elde edeceğiydi. Ancak hasılat açısından büyük önem taşıyan New York ve Los Angeles’ta sinema salonlarının bir türlü açılmamasının da etkisiyle uzun vadede de ortaya çok farklı bir sonuç çıkmadı. Filmin haftalık hasılatı her geçen gün biraz daha düşerken, ilk başta umulan rakamlara hiçbir zaman ulaşılamayacağı belli oldu.

15 Aralık’ta yayında

Bu farkındalığın etkisiyle olsa gerek, Warner Bros., “Tenet”ın fiziki medya formatında ve VOD platformlarında yayımlanacağı tarih belirlendi. Film 15 Aralık’ta VOD platformlarında yayımlanacak, aynı zamanda DVD, Blu-Ray, 4K seçenekleriyle fiziki medya formatında satışa sunulacak. Filmin DVD ve Blu-Ray’lerinde filmin yapım aşamasına odaklanan bir saatlik kamera arkası belgeseli “Looking at the World in a New Way: The Making of Tenet” da yer alacak.

Her ne kadar film 15 Aralık’ta dijitalde ve fiziki medyada yayımlanacak olsa da, Warner Bros. sinema salonları yeniden açıldıktan sonra filmi New York ve Los Angeles’ta gösterime sokma planından vazgeçmiş değil. Ancak hâlihazırda evde izlenebiliyor olmasının filmin bu şehirlerdeki gişe rakamlarını aşağı çekeceği düşünülüyor.

Pek çok kişinin pandemi nedeniyle filmi sinemada izleyememiş olması “Tenet”ın buradan elde edeceği gelirin normalden daha yüksek olmasını sağlayabileceği ihtimalini doğuruyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları