loading
close
SON DAKİKALAR

Terör zirvesi bitti Erdoğan açıklama yaptı

Terör zirvesi bitti Erdoğan açıklama yaptı
Tarih: 19.10.2011 - 15:15
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan hain saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, Anayasa çalışmalarının başladığı günün seçilmesinin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki terör zirvesi sona erdi. Hakkari’de 24 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısının ardından Başbakanlıkta gerçekleştirilen terör zirvesi sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren zirveye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Başbakan Açıklama Yaptı

Hakkari’deki saldırının ardından Başbakanlıkta gerçekleştirilen terör zirvesi sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibariyle 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik, 18 askerimizde yaralı durumda. Şu an itibariyle bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takibi dahil olmak üzere operasyonlar devam ediyor" dedi.

"Şu an itibariyle uluslararası hukukun öngördüğü ölçüde sıcak takip olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor" diyen Erdoğan, muhalefeti daha duyarlı olmaya davet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de meydana gelen hain saldırıyla ilgili olarak, "Aziz milletim, öncelikle hepimizin başı sağolsun. Rabbimden, Hakkari’nin çukurca ilçesinde vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Milletimizin her bir ferdine, şehitlerimizin yakınlarına TSK’ya sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yaralı kardeşlerime Allah’tan acil şifalar diliyorum. Çatışma bölgesi, Çukurca’dan son teyit ettiğimiz haberlere göre şu an itibariyle 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik, 18 askerimiz de yaralı durumda. Şu an itibariyle uluslararası hukukun öngördüğü ölçüde sıcak takip olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıya ilişkin "İçerden ve dışardan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her kim ki teröre açık destek veriyorsa, terörü destekliyor, kolluyor, yataklık ediyorsa, kim ki teröre müsamaha gösteriyor, terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını görmezden gelmek gibi bir gafletin içinde bulunuyorsa, Türkiye Cumhuriyeti devletinin nefesi her birinin ensesinde olacaktır. Terör kim tarafından teşvik ediyorsa, hepsinden bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kastedenler karşısında her zaman için bu milleti bulacaktır. Bugüne kadar iktidarıyla, milletiyle bir milim dahi geri çekilmedik, geri çekilmeyeceğiz. Bu ülkenin huzuruna, istikrarına kastedenler karşısında yine aynı şekilde bu iktidarı, bu milleti bulacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefeti de daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugünkü olan olaylardan sonra yapılan olayları kınarken, PKK’yı ve diğer isim değiştirmek suretiyle ortada dolaşanları terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu katkısı olamaz. Kimseyi kalkıp kimse aldatmaya yöneltmesin. Onların ağzına barış ifadesi de yakışmıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Medyayı yine duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugün suçlamak, eleştirmek, hamaset, istismar ve tahrik tohumları ekmek yerine, dayanışma içinde olmak zorundayız. Bugün terör örgütünü sevindirme değil, dik durma bu milletin asaletini bir kez daha sergileme günüdür. Türkiye’nin büyümesini, Türkiye’nin huzur kardeşlik ve demokrasi içinde bir küresel oyuncu olarak asaletle yükselmesini hiç kimse engelleyemeyecektir" dedi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları