loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

Teröre karşı yeni anayasa gerek

Teröre karşı yeni anayasa gerek
Tarih: 26.08.2012 - 10:00
Kategori: Siyaset

Ekonomi dünyası dün Gaziantep'te buluştu, ancak bu kez gündemlerinde yatırım değil terör vardı...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde bir araya gelen, aralarında TÜSİAD , MÜSİAD , Hak - İş, Türk - İş başkanlarının da bulunduğu 16 sivil toplum örgütü, geçen hafta bombalı saldırıyla sarsılan Gaziantep ’te “Gün, bir olma, diri olma günüdür” mesajı verdi. Kanaat önderlerine “Teröre ve ayrışmaya karşı tabanınıza sahip çıkın” diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu siyasilere de seslendi: “Antep’teki birlik ruhunu tüm ülke meselelerinde hâkim kılmak zorundayız.”

Çiftçilerden işverenlere, sendikalardan mali müşavirlere kadar ekonominin tüm alanlarını temsil eden 16 sivil toplum örgütünün başkanlarının programı öğle saatlerinde başladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk - İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun da aralarında bulunduğu heyet Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Güzelbey, heyeti Gaizantep’in tarihini anlatarak karşılarken, “Kimse düğününü derneğini iptal etmesin, o zaman terörün ekmeğine yağ sürmüş oluruz” diye konuştu. İşadamları ve milletvekilleri heyet üyelerini ayyıldızlı kravatlarla karşıladı. Basının da ilgi gösterdiği ziyarette, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Heyet üyeleri patlamanın olduğu sokakta tüm esnafı ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Beş çocuğa eğitim

Saldırının hedefinde bulunan polis merkezi de heyetin ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunduğu yerler arasındaydı. Terör olaylarından etkilenen 5 çocuğun tüm eğitim masraflarını üstleneceklerini de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, basın toplantısında kamuoyuna duyurdu.

Acılı ailelerle görüşen, esnafı da ziyaret eden heyet adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu basın açıklaması yaptı.

Baltayı taşa vurdular

“Vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır” diyen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Ama bu kirli oyunları, her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur. Gaziantep oyuna gelmedi. Burada baltayı taşa vurdular. Bu millet bu oyuna gelmez. Bu olayları gerçekleştirenler ne bu dünyada ne öbür tarafta rahat edemeyecek. Bu konu üzerinden çıkar hesabı yapılamaz.”

Siyasi liderlerin saldırıdan sonra Gaziantep ’te ‘birlik, beraberlik görüntüsü’ sergilediğini belirten Hisarcıklıoğlu, liderlere teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanaat önderlerinin de üzerine düşen var. Teröre ve ayrışmaya karşı tabanını bir arada tutmalıdır. Liderlerin Gaziantep ’teki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın ülkenin en büyük umudu oldu. İşte Türkiye ’nin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen tablo, bu birlik tablosudur. Bu resmi, tüm ülke meselelerinde hâkim kılmak, bu birlik ruhunu yaşatmak zorundayız.” Yeni bir anayasanın bu oyunları bozacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Gün birlikte çalışma, birlikte hareket etme, kardeşliğe sahip çıkmak günüdür. Gün bir olma diri olma günüdür. O gün bugündür.”

Tüm başkanlar bir arada

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları