loading
close
SON DAKİKALAR

Tezcan: ''Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır''

Tezcan: ''Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır''
Tarih: 02.12.2013 - 19:14
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: ''Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, üniversite öğrencilerine ajan provokatörlük faaliyeti yürütülmesi teklifi yapıldığını belirterek, “Bu uygulama üniversitelerin iktidar eliyle terörize edilmesidir. Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, üniversite öğrencilerine ajan provokatörlük faaliyeti yürütülmesi teklifi yapıldığını iddia ederek, “Bu uygulama üniversitelerin iktidar eliyle terörize edilmesidir. Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Tezcan, Türkiye Gençlik Birliği üyeleriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Ankara’da, Gaziantep’te, Zonguldak’ta ve diğer çeşitli illerde üniversite öğrencilerinin ajan provokatör olması konusunda tekliflerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Tezcan, “Burada gençlerimize yasal platformda kurulmuş ve faaliyetlerini yasal zeminde yürüten örgütlerin terör örgütüymüş gibi gösterilerek bu demokratik örgütlenmeler içerisine onların sızmasını sağlamak onlar vasıtasıyla ajan provokatörlük faaliyeti yürütülmesi teklif edilmektedir” dedi.

-“MUHBİRLİK KURUMSALLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMAKTA”-

Basın toplantısına katılan Ağrı TGB Yönetim Kurulu üyesi Sezer Özseven, Ankara TGB yönetici Bilal Gürbüz ve Gaziantep TGB yöneticisi Adem Şahin Yünlü’ye benzer çerçevede ajan provokatörlük teklifi getirildiğini ifade eden Tezcan, şöyle dedi

”Burada söylenen şudur; bu örgütler terör örgütüdür. Bu örgütlerin içerisine girin, bize bilgi aktarın, bu örgütlerden bize aktardığınız zaman yapılan baskınlarda biz sizi kollarız, biz size burs temin ederiz, biz size gelir temin ederiz. Hakkındaki açılmış davalarda yardımcı oluruz şeklinde önerilerle yasal platformda kurulmuş örgütlerin içerisinde o örgütler yasa dışı faaliyet yürütüyormuş gibi istihbarat faaliyetinin bir parçası haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Bu öncelikle suçtur, tehdit ve şantajla TCK’nın 106 ve 107. maddelerinde düzenlenen tehdit ve şantaj yöntemiyle gençlerimizi birlikte çalışmaya zorlamaktır. Açıkça suçtur. İlgililer hakkında arkadaşlarımız gerekli suç duyurularında bulunacaklardır.

Bu uygulama üniversitelerin iktidar eliyle terörize edilmesidir.

Böyle yapılarak gençlik örgütleri terör örgütü gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Komplo geleneği devam etmektedir.

İktidarın sistematik olarak yapmaya çalıştığı bir şeyin uzantılarını görüyoruz. Muhbirlik kurumsallaştırılmaya çalışılmakta. Türkiye’de muhbirlik kurumsal hale getirilmeye çalışılmaktadır.”

-“MUHBİRLİK ÖNERDİLER”-

Ağrı TGB Yönetim Kurulu üyesi Sezer Özseven, kendisine de muhbirlik önerildiğini ifade ederek, “Muhbirlik yaptıktan sonra herhangi bir baskında beni tutuklamayacaklarını söylediler. Yapacağımız eylemde kitleyi polise karşı kışkırtmamı, bu kışkırtma sonucunda polisin kitleye yaptığı müdahalede benim herhangi bir zarar görmeyeceğimi ifade ettiler. Bu şekilde muhbirlik önerisi yaptılar” diye konuştu.

Adem Şahin de, “Üniversiteye giderken yolda iki tane Emniyet mensubu tarafından muhbirlik teklifi aldım. Kendileri benden Türkiye Gençlik Birliği ile ilgili bilgi alışverişi istediler. Bunun karşılığında belli bir miktarda her ay burs vereceklerini söylediler” dedi.

TGB Başkanı Çağdaş Cengiz de, “Türk gençliği bu halkın gözü önünde pırlanta gibidir. Halk bu gençliğe güveniyor. Bu güveni lekelemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, “Ak Parti MKYK üyesi Yasin Aktay’ın ‘Türk diye bir ırk yoktur’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Tezcan, “Bugün özellikle gençlerimize yönelik saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptık. Ana gündemden kopmak gibi bir niyetimiz yok ama Türklerin var olduğunu herkes biliyor bilecekler, birilerinin var ya da yok demesine göre Türklük var olmamıştır, yok dedikleri zaman da yok olmayacaktır” yanıtını verdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları