loading
close
SON DAKİKALAR

TGC: Merdan Yanardağ’ın davasının izlenmesi engellendi

TGC: Merdan Yanardağ’ın davasının izlenmesi engellendi
Tarih: 04.10.2023 - 16:08
Kategori: Medya

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu gazeteci davalarının adliyelerde en küçük salonlarda görüldüğünü, haber takibi yapan gazetecilerin, meslek örgütü temsilcilerinin mahkeme salonlarına alınmadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu gazeteci davalarının adliyelerde en küçük salonlarda görüldüğünü, haber takibi yapan gazetecilerin, meslek örgütü temsilcilerinin mahkeme salonlarına alınmadığına dikkat çekerek “Gazetecilik nedeniyle tutuklanan meslektaşlarımızın davalarının izlenmesi de dolaylı olarak engellenip ikinci bir hak ihlali oluşturuluyor. En son örneği Merdan Yanardağ’ın davasıdır” diye açıklama yaptı.
 
Açıklamada şu görüşler yer aldı:
 
“Gazetecilik suç değildir. Ancak gazeteciliği ve haberi suç gören iktidar anlayışı nedeniyle meslektaşlarımız hakkında her gün davalar açılıyor. Haksız nedenlerle gözaltılar yapılıyor. İddianameler hazırlanmadan uzun tutukluluk süreleriyle meslektaşlarımız mahkemeye çıkmadan cezalandırılıyor. Mahkemeye çıkan tutuklu gazetecilerin davalarında ise bir başka hak ihlali söz konusu. Davalar en küçük salonlara verilerek duruşma salonları önünde izdiham oluşması sağlanıyor. Adliye muhabirleri, gazetecilik meslek örgütü temsilcileri duruşma salonlarına alınmıyor. Son olarak TGC üyemiz Merdan Yanardağ’ın duruşmasında da maalesef aynı soruna tanıklık ettik. Üyemizin duruşmasının izlenmesi engellendi. Gazeteci davalarının izlenmesinin engellenmesiyle yeni bir hukuksuzluk yaratıldığına dikkat çekiyoruz. Evrensel hukuk kuralları gereği bu uygulamadan vazgeçilmesi için çağrıda bulunuyoruz.”

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları