loading
close
SON DAKİKALAR

TGC Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları'nın 27’ncisi yapılıyor

TGC Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları'nın 27’ncisi yapılıyor
Tarih: 18.10.2023 - 08:39
Kategori: Medya

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci-yazar Sami Kohen 18 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14.00’de Basın Müzesi’nde anılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantıları devam ediyor. 27’ncisi düzenlenecek toplantıda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci-yazar Sami Kohen ölümünün ikinci yılında anılacak.

Açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun yapacağı toplantı,18 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14.00’de Basın Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Sibel Güneş’in üstlendiği toplantıya Sami Kohen’in kızı Jale Kohen Aldiş, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Gazeteci Mete Belovacıklı konuşmacı olarak katılacak.

Toplantı günü Basın Müzesi’nde Milliyet Gazetesi ile Kohen Ailesi’nin bağışladığı anı eşyaları da sergilenecek.

SAMİ KOHEN KİMDİR?

1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğlu olan Sami Kohen 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçti. Dış Haber Müdürlüğü’nü üstlendi.  Önemli dünya olaylarını yerinde takip etti, binlerce makale ve yüzlerce röportaj yazdı. Başarıları nedeniyle hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde hem de pek çok yabancı kuruluş tarafından çok sayıda ödül aldı. 1980-84 International Press Institute (Uluslararası Basın Enstitüsü) Executive Board Üyesi, 1990’larda Türkiye Basın Enstitüsü Direktörü oldu. 12 Ekim 2020 tarihinde Dışişleri Bakanlığı tarafından 'Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü'ne değer görüldü. Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve “New York Times” gazetelerinde de makaleler yazdı. Anılarını 2007 yılında Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınladı. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Sami Kohen Basın Şeref Kartı taşıyordu. 18 Ekim 2021’de vefat etti.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları