loading
close
SON DAKİKALAR

TGC: RTÜK kamuoyunun haber alma hakkını engelliyor

TGC: RTÜK kamuoyunun haber alma hakkını engelliyor
Tarih: 30.05.2022 - 18:55
Kategori: Medya

RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ve belgelerini yayınlayan Tele1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası vermesi Anayasa’ya, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye verdiği cezanın Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı bir karar daha olduğunu açıkladı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ve belgelerini yayınlayan Tele1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası vermesi Anayasa’ya, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir! Kamuoyunun haber alma hakkının engellenmesidir. RTÜK’ün Yayın Hizmeti ilkelerinin ihlaline ilişkin verdiği kararlar, çok sesli demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olmalıdır. Televizyon ve radyoların haber yaparken, cezalandırılma korkusu ve ceza tehdidi altında olması basın özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir. RTÜK’ün bu kararı yine kamusal meseleleri tartışmaktan caydırıcı bir rol oynayacak, sansüre ve oto sansüre neden olacaktır. Basın özgürlüğü,  Anayasamız gereğince resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini kapsamaktadır. Bu nedenle RTÜK’ü bir kez daha tarafsız davranmaya, kararlarında Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya çağırıyoruz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları