loading
close
SON DAKİKALAR

The Hunger Games - Açlık Oyunları

The Hunger Games - Açlık Oyunları
Tarih: 23.08.2012 - 20:05
Kategori: Kültür & Sanat

Suzanne Collins'in çok satışlı romanından uyarlanan epik-fantastik dram, genç bir kızın otoriteye karşı durarak yaşamda kamla savaşımını yetkin bir vurguyla yansıtıyor...

Bir gençlik fenomenine dönüşen, sosyal medyada en çok izlenen Açlık Oyunları popüler kültürle politik-fantastik yazının bir karışımı. Belirsiz bir gelecekte bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen yıkıntılar içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Şiddet dolu, acımasız başkent Capitol’ün çevresinde 12 bölge yer almaktadır.

Bu bölgelerin her biri her yıl yapılan Açlık Oyunları’na katılmak zorundadırlar. Bu yarışma için her bölgeden 12-18 yaşları arasında bir kız ve erkek çocuğu seçilir.

Bu kızlar ve erkekler ölümüne karşılaşırlar.

12. bölgede annesi ve kızkardeşi Primrose’la yaşayan Katniss, kızkardeşinin adı çekilişte çıkınca onun yerine Açlık Oyunları’na katılmak için gönüllü olur.

Katniss yaşamda kalabilecek midir , bunun için neleri göze alacaktır ?

Yazar Suzanne Collins’in George Orwell’in 1984’ünden, günümüz reality showlarından, Yunan mitolojisindeki Minotaur mitinden esinlenerek yazdığı romanı Pleasantville ve Seabiscuit’in yönetmeni Gary Ross başarılı, etkileyici biçemde beyazperdeye aktardı.

The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland / 2012, 142 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları