loading
close
SON DAKİKALAR

THY grevinde polisle sendikacılar çatıştı

THY grevinde polisle sendikacılar çatıştı
Tarih: 15.05.2013 - 10:32
Kategori: Sendika

TYH yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve TALPA katılmama kararı aldı...

THY'de grev gece yarısı itibariyle başladı. Kıdem haklarının düzeltilmesini ve geçtiğimiz yıl işten çıkarılan 305 kişinin işe geri alınmasını isteyen HAVA-İş'in başlattığı grevde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Katılımın az olduğu greve pilotlar ve hostesler katılmadı; bu nedenle rötar ya da iptal olmadı.


Polisle sendikacılar tartıştı

Grev nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderilirken, sabah saatlerinde bu sayının artırılacağı öğrenildi. Gece saatlerinde grevin başlangıç noktası olan dış hatlar terminalinde polisle sendika üyeleri arasında tartışma çıktı.

Terminalde kurulan standın kaldırılmasını isteyen güvenlik güçleri ile sendika üyeleri arasında yaşanan kısa süreli arbede, sendika üyelerinin genel müdürlük binasına yürümeye karar vermesiyle sona erdi.


TALPA greve katılmıyor

Pilotlar greve katılmama kararı aldı. Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) katılmama kararı aldı.


Uçuşlarda aksama yok

Hava-İş Sendikası'nın gece başlattığı greve pilotlar ve hostesler katılmazken şu ana kadar uçuşlarda rötar ya da iptal olmadı.

Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) katılmama kararı aldı. Pilotlar ve hostesler greve katılmayarak uçuşlarını gerçekleştirmek üzere havalimanına girdi.



Katılım az oldu


Başlatılan grev kararına beklendiği gibi katılım olmazken Hava -İş sendikası saat 03.00 itibarı ile havalimanında bazı noktalara ve THY Genel Müdürlük Binasına 'Bu İşyerinde Grev Var' yazısı astı. Grev yerine uçmayı tercih eden THY pilot ve hostesleri uçuş için havalimanına girerken, şu ana kadar THY seferleri ile ilgili rötar ya da iptal yaşanmadı.

Öte yandan grev ile ilgili polis akşam saatlerinden itibaren aldığı tedbirleri artırarak THY Genel Müdürlüğü önünde ve Atatürk Havalimanı'nda birçok noktasında yoğun güvenlik önlemi aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları