loading
close
SON DAKİKALAR

THY'de Grev 4. Gününde

THY'de Grev 4. Gününde
Tarih: 18.05.2013 - 18:00
Kategori: Sendika

THY'de stajyer 500 işçiyi işbaşı yaparak grevi kırma girişimleri sürüyor...

THY şu ana kadar hiçbir seferde iptal ve aksama yaşanmadığını açıklamasına rağmen Hava-İş Çarşamba günü yapılması gereken 218 seferin iptal edildiğini açıkladı. Hava-İş eksik ya da yetersiz personelle uçulduğu için güvenlik açığının oluştuğunu belirtiyor. Greve katılan çalışanlar genel müdürlük binası önündeki alanda bekliyor.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER..

16.45 Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin: "Greve yeni katılımlar oluyor. Yaptığımız her şey yakından izleniyor. Birilerinin göründüğü kadar rahat olmadığını biliyoruz. İşveren özellikle medya ile hakkımızda yanlı ve yanlış haberler yapıyor. Bizi teslim almaya çalışıyorlar ama bizde teslim olmak diye bir şey yok. Buradaki mücadele isteklerimizi aldığımız yerde bitecek. İstediklerimizi alacağız. Sendikal Güçbirliği Platformu’nun toplantısından geliyorum. Çok büyük kitlesel destek geliyor. Medya bizi unutturmak istiyor. Biz de toplantı da bir karar aldık. Onlar bizi unutturmaya çalıştıkça biz de unutturmayacağız. Biz büyüdükçe yol kısalacak. İşverenden sendikaya bir çağrı geldi. Biz işçiden başka kimseden talimat almayız. Bize dayatma yapmaya çalışıyorlar, gelin bizim şartlarımızı imzalayın diyorlar. Ama bunu kabul etmeyeceğimizi THY öğrenecek."

15.22 Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası’nın THY’nin yapmış olduğu görüşme teklifini reddetmesi üzerine süreçle ilgili olarak AirportHaber’e bir açıklama daha yaptı. Topçu; “Sendika görüşme teklifimizi reddetti. Bundan sonra polemiklere girmeyiz. Sendikayı Çarşamba gününe kadar masaya bekliyoruz. Eğer masaya gelmezlerse çalışanlarımızın haklarını maksimum derecede gözeterek gerekli iyileştirmeleri yapacağız” dedi.

Hamdi Topçu, THY’nin kaybedecek vakti olmadığını da sözlerine ekledi.

14.00 THY'nin ABD'ye yaptığı uçuşlarda gecikmeler yaşanıyor. THY 'APIS bilgi sistemindeki Amerika kaynaklı arıza nedeniyle işlemler manuel yapıldığı için ABD'ye yapılan uçuslarda gecikmeler yaşanmaktadır.' açıklaması ile gecikmeleri doğruldı. Gecikmelerin esas nedeninin ise grevden ötürü uçuş ekiplerinin uçuş yoğunluğuna zorlanmasından ileri geldiği iddia ediliyor.

11:58:42 THY'nin yaptığı 22 Mayıs'a kadar sözleşme imzalayalım önerisine Hava-İş ret yanıtı verdi.

11:53:08 THY'deki grevin 4'üncü gününe girilirken şu anda yaklaşık 50 kişilik grup THY Genel Müdürlük binası önünde toplandı. Polisin, barikatı geri çekerek grevcilerin alanını daraltması ise tepki çekti.

11:28:33 Hava-İş Sendikası THY'nin çağrısını hem üslup hem de içerik açısından reddetti.

11:28:07 Grev devam ediyor. Hava-İş Sendikası uçuş sayılarının düşürüldüğünü açıkladı.

11.00 LİMTER-İş Sendikası, 4. gününde devam eden THY grevi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Grevin devletin fiili sıkıyönetim uygulamaları, polis saldırıları ve grev kırıcılığı saldırıları koşullarında başladığına dikkat çeken sendika, "Çaykur'da yaptıkları mevsimlik işçileri erken işbaşı yaparak grevi kırma yöntemi gibi THY'de stajyer 500 işçiyi işbaşı yaparak grevi kırma girişimleri sürüyor.THY patronları ve ardındaki hükümet basını dolaşarak psikolojik söylemlerle greve olan inancı zayıflatmaya çalışıyor," dedi.

Başka Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları