loading
close
SON DAKİKALAR

TİP Genel Başkanı Baş; Siyasal İslamcılık nedir? Babası burada Filistin'e dua edip yurttaşın oylarını toplar, oğulları da İsrail ile ticaret yapıp kasaları doldurur! Siyasal İslamcılık budur!

TİP Genel Başkanı Baş; Siyasal İslamcılık nedir? Babası burada Filistin'e dua edip yurttaşın oylarını toplar, oğulları da İsrail ile ticaret yapıp kasaları doldurur! Siyasal İslamcılık budur!
Tarih: 29.11.2023 - 16:30
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Parkı davasının tutuklu sanığı Can Atalay'ın milletvekili seçilmesinin yarın 200'üncü günü olduğunu belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin, Can Atalay'ın durumunun bir hak ihlali olduğunu tespit ettiğini, ancak Atalay'ın tutukluluk halinin sürdüğünü kaydetti.

Atalay'ın tutukluluğu sona erene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Baş, "Biz, bütün hukuksuzluklara rağmen Can Atalay'ın, Gezi Davası tutuklularının halkın vicdanındaki yerinin ne olduğunu biliyoruz. Can'ın milletvekili seçilmesi bu sürecin önemli göstergelerinden birisidir. Gezi Parkı kaldı, Gezi'nin vekili de vekil olarak kalacak." diye konuştu.

Baş, eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinin faillerinin halen belirlenemediğini, olayla ilgili etkin bir soruşturmanın yapılmadığını öne sürdü.

Cinayetten 5 yıl sonra dava açıldığını ve bugün duruşmasının yapıldığını anlatan Baş, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Deprem bölgesindeki öğretmenlerin, özellikle deprem bölgesinde özel okullarda çalışırken örneğin okulları yıkılan öğretmenlerin, işsiz kalan, evini kaybeden, işini kaybeden öğretmenlerin atamasını yapmak bu kadar mı zor? İnsanların çaresizliğini, yalnızlığını, zor durumda olduğunu anladığınızı gösteren ufacık bir adım atın. Bütün öğretmenlerin atamasının yapılması lazım. En azından deprem bölgesindeki öğretmenlerin yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletin, öğretmenlerin atamasını gerçekleştirin.
Bu konuyla ilgili partili arkadaşlarımız bir kanun teklifi hazırlıyorlar, önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunacağız."
 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Buraya dün Şahintepe'den yurttaşlar geldi. AKP'li belediyenin yine rant odaklı sözde kentsel dönüşüm planıyla mücadele ediyorlar, Barınma Hakkı Meclisi'nden arkadaşlarımız. İnsanlar tabii ki huzurlu, sağlıklı, güvenli evlerde yaşamak istiyorlar.
Yine dün 28 bin ıslak imzalı Ekokırım Yasa Teklifi’ni yurttaşlarımız getirdiler. Bu iktidarın doğa katliamcısı uygulamalarına karşı ekokırımın bir suç olduğunu yasal düzeyde tanımlamak istiyor. Yurttaş harekete geçiyor artık, yasa teklifini hazırlıyor, getiriyor, veriyor."
 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Felaketler olunca siz evladınızı, eşinizi, dostunuzu kaybedip acı çekiyorsunuz, bu iktidar 3 gün sizinle timsah gözyaşı döküp 4. gün sizin acınızı paraya dönüştürmenin hesabını yapıyor.
Şimdi yine apar topar, bir kurtarıcı edasıyla rant alanları belirlemişler. Depremde en büyük yıkımı yaşayan Hatay'da 8 mahalleyi rezerv alanı olarak belirlemişler. Utanacağınızı bilsem yüzünüze tüküreceğim ama siz ondan da utanmazsınız!"
 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Tayyip Erdoğan, Gazeteci Metin Cihan hakkında neden suç duyurusunda bulundu? Çünkü Metin Cihan belgeleriyle, kanıtlarıyla bir iddia attı ortaya. Gazze'de çocuklar, kadınlar, hastaneler bombalanırken Tayyip Erdoğan'ın oğlunun gemilerinin İsrail limanında yükleme yaptığını ortaya çıkardı.
Siyasal İslamcılık nedir? Babası burada Filistin'e dua edip yurttaşın oylarını toplar, oğulları da İsrail ile ticaret yapıp kasaları doldurur! Siyasal İslamcılık budur!"
 
Erkan Baş: "Fenomen Polatların şatafatlı görgüsüzlüğü üzerinden kapitalizmin insanları bir gün zengin edebileceği hülyası pazarlandı. Tam o bitti, topluma örnek diye gösterilen futbolcuların bankacıya elden para verip milyonlarca dolar dolandırıldıklarını öğrendik. Bunu fark edince de savcılıktan önce paralarını kurtarması için Tayyip Erdoğan'a gitmişler.
Bankanın raporunda 'Bu dökümanlardan şüphelenilmemesi ve elden para verilmesi ortalama zekaya sahip kişilerden beklenmeyecek bir davranıştır' yazıyor.
Çevikliğinize bir şey diyemem. Zeki olmadığınızı bankanın raporu söylüyor. Ahlaklı olmadığınızı da ben söylüyorum! Yarattıkları sistem bu, topluma örnek diye sundukları insan tipi bu!"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları